Početna Događanja Kako smiriti ispade bijesa?

Kako smiriti ispade bijesa?

661
0

Znate li da često nesvjesno svojim radnjama potičete cendranje, dječje ispade bijesa ili pak kršenje pravila koja ste postavili? Djeca traže pažnju i nastoje ju od vas dobiti kako god to znaju. Napadaji bijesa, poznati još pod imenom Temper tantrum, jedna su od pojava tipičnih za “strašnu drugu godinu”, ali se mogu javljati i kasnije čak do šeste godine. Takvi ispadi su dio normalnog razvoja djeteta i unatoč čestim uvjerenjima, dijete zbog njih ne bismo trebali kažnjavati.

Međutim, postoje tehnike koje mogu pomoći roditeljima da lakše postave granice u odgoju i poboljšaju suradnju kod djece.

Ovim putem pozivamo roditelje djece od 1 do 6 godina da dođu na besplatnu radionicu Odgoj s više smijeha i manje suza koja će se održati u nedjelju 28. siječnja od 10 sati u Centru inovativne edukacije, Mladice 20 u Zagrebu.

Saznajte ono najvažnije o sljedećim temama:

  • greške u odgoju i kako ih ispraviti
  • ispadi bijesa i kako ih smiriti
  • kako spriječiti opasno ponašanje
  • kada i kako reći NE
  • kako postaviti adekvatne granice u odgoju
  • kako privoljeti dijete na suradnju
  • dječji jezik i primjena
  • kako potaknuti primjereno ponašanje

Broj mjesta je ograničen stoga je potrebno svoj dolazak najaviti na:
Email: [email protected]
Tel: 0989008634

Udruga Najsretnija beba Hrvatska

Zaklada Adris je udruzi Najsretnija beba Hrvatska dodijelila sredstva za projekt Stop obiteljskom nasilju nad djecom. Kroz projekt udruga pomaže roditeljima u rješavanju problema u odgoju, te im olakšava balansiranje između brojnih obaveza i obitelji.

Pod vodstvom certificirane The Happiest Baby edukatorice, Ive Brčić, polaznici na radionicama, Odgoj s više smijeha i manje suza, saznaju kako pomoću tehnika renomiranog pedijatra i stručnjaka za dječji razvoj, dr. Harvey Karpa, pravilno komunicirati s malom djecom, te na koji način potaknuti djecu na suradnju.

O Ivi Brčić, mag.soc/phil., The Happiest Baby edukatorici

Kroz svoj rad provodi prevenciju sindroma tresenog djeteta i međuvršnjačkog nasilja, te se bavi istraživanjem utjecaja medija na djecu i mlade. Kao stručna suradnica piše za portale roditelji.hr, klokanica.24sata.hr, medijska pismenost.hr, te časopis Mama&Beba. U suradnji s nastavnim zavodom Andrija Štampar i Simbex Hrvatska pokrenula je projekte besplatne edukacije roditelja. Surađuje s vrtićima, školama, te fakultetima.