Početna Događanja Slavljenička 130. godina i uz rekordna ulaganja: Zagrebačka pivovara investirala 64 milijuna...

Slavljenička 130. godina i uz rekordna ulaganja: Zagrebačka pivovara investirala 64 milijuna kuna u novu, tehnološki naprednu liniju za punjenje i pakiranje limenki

13.06.2022., Zagreb - Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebačka pivovara realizirala je investiciju od ukupno 64 milijuna kuna u  tehnološki naprednu liniju za punjenje i pakiranje limenki kojom će u zagrebačkom proizvodnom pogonu u potpunosti zadovoljiti stalni rast potražnje tržišta za pivom u limenci, dodatno povećati održivost kompanije, konkurentnost domaće proizvodnje te potrošačima ponuditi nove formate i multipakiranja limenki. Dio je to velikog investicijskog ciklusa Zagrebačke pivovare u proširenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta kojima vodeći hrvatski proizvođač piva obilježava slavljeničku godinu i 130. rođendan kompanije.

„Kao tržišni lider našu slavljeničku godinu uz brojna druženja s vjernim potrošačima obilježavamo i velikim investicijama koje će omogućiti povećanje kapaciteta proizvodnje. Uvođenje najmodernije tehnologije olakšat će nam zaštitu kvalitete gotovog proizvoda, te omogućiti povećanje konkurentnosti Zagrebačke pivovare na tržištu FMCG-a i unutar naše Molson Coors grupacije. Novoinstaliranom linijom za limenke u potpunosti ćemo ispuniti potrebne kapacitete punjenja za zadovoljenje povećanih potreba tržišta. Čestitke timu na realizaciji ovog velikog projekta, ali i na okruglih 130 godina, velikim koracima nastavljamo dalje“, izjavio je Miroslav Holjevac, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare.

Ukupna investicija od 64 milijuna kuna odnosi se na novu opremu za punjenje i pakiranje limenki te građevinske radove koji su bili potrebni da bi se prilagodio proizvodni pogon u zagrebačkoj Ilici 224 za instalaciju nove linije. Naime, zbog ograničenog prostora nova linija za limenke raspoređena je na čak četiri etaže po čemu je postala jedinstvena u ovom proizvodnom pogonu. Uvođenjem najmodernije tehnologije novom linijom za punjenje limenki značajno se smanjuje i potrošnja energenata i ugljični otisak kompanije na okoliš. Upravo je održivi razvoj među prioritetima poslovanja Zagrebačke pivovare.

Investiciju u novu liniju za punjenje limenki realizirali smo tijekom prošle i u prvoj polovici ove godine, a partnera za projekt pronašli smo u dugogodišnjem i pouzdanom partneru, njemačkoj kompaniji Krones, jednom od najvećih dobavljača opreme za pakiranje u procesnoj industriji. U svega dva mjeseca timovi Zagrebačke pivovare i Kronesa sklopili su liniju do njezinog funkcionalnog stavljanja u upotrebu. Bilo je zahtjevno, ali smo jako ponosni na rezultat“, istaknuo je Dubravko Tome, direktor proizvodnih i logističkih operacija Zagrebačke pivovare.