Početna Vijesti Slatki Božić uz Natašu, Antoniju, Hrvoja i Zuhru

Slatki Božić uz Natašu, Antoniju, Hrvoja i Zuhru

Osim uobičajenih stresnih priprema kroz koje svi prolazimo pred Božić – generalnog čišćenja stana, farbanja/šišanja (cure), nabavljanja božićnog drvca (dečki), kupovanja poklona itd Antonija Blaće, Nataša Janjić, Hrvoje Klobučar i Zuhra ove godine imali su posebnu ideju.

poznati pekli kolače

Okupili su se na jednom mjestu kako bi se propisno pripremili za Božić. Jedna od stavki Božića prosječnog Hrvata svakako je i stol prepun kolača! Ekipa Jako Uspješne Firme odlučila se na fine, čokoladne i prhke medenjake! Zajedno su zamijesili tijesto, oblikovali medenjake, nakon toga malo običnog pa malo štaub šećera i…pravac pećnica!

Medenjaci su u principu ispali u skladu s njihovim karakterima… Dakle ima slatkih, toplih ali skladnih i „odgovornih“ medenjaka (Antonija), ima i onih buntovnih koji iz protesta nisu htjeli u štaub šećer (Nataša), onih samozatajnih i odmjerenih koji se prirodno uklope među ostale (Hrvoje); a svakako ima i onih različit, šaljivih oblika koji svojim izgledom izražavaju jasno svoj stav (Zuhra).

Medenjake Antonija, Hrvoje, Nataša i Zuhra poklanjaju svojim kolegama i prijateljima ovog Božića, a recept vrlo rado dijele sa svima vama J

ŽELIMO VAM SRETAN BOŽIĆ OD SRCA &  JAKO USPJEŠNU 2015. GODINU!

RECEPT ZA ČOKOLADNE MEDENJAKE

Sastojci:

2 jaja, 60 g maslaca, 100 g šećera, 200 g tamne čokolade (55% ili više kakaa), 1 žličica čistog ekstrakta vanilije, 200 g glatkog brašna, 1 žličica praška za pecivo, malo  soli, sitni kristal šećer i šećer u prahu

Priprema:

Nasjeckajte čokoladu i otopite je na pari pa ostavite da se malo prohladi.

Prosijte skupa brašno, malo soli i prašak za pecivo.

Maslac sobne temperature umutite mikserom sa šećerom i ekstraktom vanilije. Dodajte otopljenu čokoladu i izmiješajte toliko da dobijete jednoličnu smjesu.

Dodajte jedno po jedno jaje ali nemojte mutiti dugo, samo toliko da se sve poveže.

Dodajte brašno u smjesu i dobro izmiješajte. Pokrijte i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata ili preko noći.

Uključite pećnicu na 180°C. Žličicom grabite tijesto i oblikujte dlanovima kuglice. Neka kuglice budu otprilike promjera 1,5 cm, odnosno 10 g teške.

Stavite kristal šećer u jednu zdjelicu, a šećer u prahu u drugu. Svaku kuglicu prvo urolajte u kristal šećer, a zatim obilno prekrijte šećerom u prahu.

I dobar tek!!!

Autor: Press

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here