Početna Festivali Samoborski fašnik nagrađuje najbolju filmsku masku

Samoborski fašnik nagrađuje najbolju filmsku masku

1342
0

Stiže nam veljača, mjesec maskiranja. Oblačimo se u neobične i smiješne kostime, farbamo se, šminkamo…i takvi idemo kuda hoćemo i radimo što hoćemo. Fašnik je bez sumnje jedno od najzabavnijih doba godina, vrijeme kada u pravom smislu riječi puštamo mašti na volju i zabavljamo se tako da postajemo druga ličnost, biće, pojava ili predmet.

189. Samoborski fašnik

Naravno, nespresušan izvor ideja su filmovi – ozbiljni, dramatični, humoristični, crtani i znanstveno-fantastični. I baš je ova godina idealna da upravo u tom pravcu pojačate svoju kreativnost i možda osvojite i neku vrijednu nagradu.

Samoborski fašnik, 189. po redu, održava se od 6. do 17. veljače u Samoborskoj fašničkoj republici, a ove godine pod posebnim povećalom bit će upravo  – FILMSKE MASKE.

Naime, Samoborski fašnik ove će godine pod posebnim povećalom držati upravo najkreativnije i najsmješnije maske na temu filmova te će najbolje nagraditi.

Ono o čemu potencijalni dobitnik/ici moraju razmišljati jest, u prvom redu, orginalna filmska maska. Potom treba biti domišljat i hrabar te stati na središnju pozornicu i izvesti prikladan fašnički nastup, a oni koji izazovu najjače “salve” smijeha kod publike – ulaze u finalni izbor na Pokladni utorak (17. veljače), gdje će ih čekati vrijedne nagrade fašničkih sponzora.

Detaljna pravila za sve koji planiraju prihvatiti ovaj izazov moguće je pronaći na ovom LINKU.