Početna Lifestyle S travnjem stiže i DriveINkino Zagreb – filmovi pod zvjezdanim nebom

S travnjem stiže i DriveINkino Zagreb – filmovi pod zvjezdanim nebom

2336
0

DriveINkino Zagreb, kulturno-zabavni projekt Hrvatske studentske asocijacije koji se održava od travnja 2013., nastavlja se i ove godine. Mjesto radnje već je dobro poznato – poligon Kockica na Prisavlju, a filmske projekcije očekujte 11., 12., 18. i 19. travnja.

Kao i prve dvije godine, organizatori su se u ponudi potrudili “izmiksati” ponešto od svega – akciju, dramu i zabavu pa ćete se tako u subotu, 11. travnja, moći zavaliti u svom automobilu i uživati u izvrsnoj izvedbi Matthewa McConaugheya u filmu Dallas Buyers Club, dok će se dan poslije prikazivati naš film Sonja i bik.

Vikend nakon toga očekuje vas znanstveno-fantastični triler Divergent (subota, 18. travnja) te animirani film Free Birds.

Filmski program obogaćen je s nekoliko popratnih aktivnosti poput stand-up nastupa ekipe iz Studija smijeha te Playstation turnira, a za parove koji će se osjećati posebno romantični, inspirirani i/ili kompetitivni, organizirane su natjecateljske igrice.

Ulaz je besplatan, a doživljaj kina na otvorenom moći se se pojačati uz bogat asortiman gastro dodataka. Naravno, dolazak nije uvjetovan “posjedovanjem” automobila ili vozila, već su dobrodošli svi koji će željeti pronaći mjesta za svoju dekicu ili će jednostavno naći neko drugo mjesto za sjesti.

“Filmske projekcije na otvorenom započete 50-ih godina u Americi sada su dio kulturno – zabavne ponude grada Zagreba. HSA u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zagreba i raznim sponzorima organizira besplatne projekcije na koje može doći svatko tko poželi.
Filmovi se gledaju na Airscreen filmskom platnu dijagonale 12 metara, koje možete gledati iz svojih vlastitih automobila ili čak udobno smješteni na dekici ili na travi u blizini platna”, stoji na službenoj web stranici Hrvatske studentske asocijacije.

Prve dvje godine, ova je manifestacija u prosjeku privukla oko 400 ljudi dnevno, odnosno približno 1.600 posjetitelja u četiri projekcije.

DriveINkino
DriveINkino Facebook Page