Početna Vijesti Kultura Rukopis iz Akre, najnoviji Coelhov bestseler

Rukopis iz Akre, najnoviji Coelhov bestseler

1124
1

Foto: V.B.Z.Sve poklonike Paula Coelha obradovat će vijest da ovog ljeta na plažu mogu ponijeti najnoviji roman Paula Coelha – Rukopis iz Akre! To je šesnaesti naslov tog planetarno popularnog pisca objavljen na hrvatskom jeziku u nakladi V.B.Z.-a.

Dobitnice knjiga su:  Anja Vojnić i Monika Kamenić.

 
Kao i većina Coelhovih djela i ova knjiga odmah po objavljivanju zavladala je svjetskim listama najprodavanijih knjiga. Roman se našao na prvim mjestima najprodavanijih naslova u SAD-u, Francuskoj, Meksiku, Grčkoj, Finskoj, Mađarskoj, Slovačkoj… Takav uspjeh novog roman bio je očekivan jer Paulo Coelho jedan je od najutjecajnijih pisaca našega vremena koji na Facebooku ima više od 11 milijuna sljedbenika, a knjige su mu prevedene na 78 jezika i prodane u 145 milijuna primjeraka.
Radnja Rukopisa iz Akre smještena je u 1099. godinu i grad Jeruzalem koji očekuje invaziju križara. Unutar zidina, muškarci i žene svih dobi i svih vjera okupili su kako bi čuli mudre riječi tajanstvena čovjeka poznatog pod imenom Kopt

“Nitko ne zna što nam donosi sutra, jer svaki dan nosi sa sobom dobre i loše trenutke. Naše poslanje nije da onima koji će naslijediti zemlju ispričamo što se dogodilo na današnji dan; za to će se pobrinuti povijest. Stoga, razgovarajmo o svagdašnjem životu, o teškoćama s kojima se suočavamo iz dana u dan.“

Ljudi su započeli s pitanjima o porazu, neprijateljima, a razgovor s Koptom polako se pretvorio u promišljanju o životu, ljepoti, ljubavi, dostojanstvu, svemu  onom što budućnost nosi. “Što je uspjeh?” pitali su Kopta. “Uspjeh je kada svake večeri možemo poći u krevet s mirom u duši“, odgovorio je on.
Danas, mnogo stoljeća kasnije, riječi tog mudrog čovjeka sačuvane su kao zapisi o ljudskim vrijednostima koje se ne mijenjanju s vremenom. Rukopis iz Akre inspirativan je tekst koji nam otkriva da ono tko smo, čega se bojimo i čemu se nadamo u budućnosti dolazi iz znanja i vjerovanja koje možemo pronaći u nama samima, a ne u onome što nas okružuje.

OSVOJITE NAGRADU
Poklanjamo vam dva primjerka najnovijeg romana Paula Coelha – Rukopis iz Akre.
Ukoliko želite osvojiti ovu nagradu, pošaljite nam odgovor na nagradno pitanje na mail adresu: [email protected] s naslovom COELHO te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, svoju punu adresu i broj telefona.
Nagradno pitanje: Kako glasi ime, tajanstvenoga, mudroga čovjeka iz Coelhova novoga romana?
Vaše prijave primamo do ponedjeljka, 1.  srpnja, nakon čega ćemo objaviti imena  dobitnika.

 

1 Komentar

  1. Obožavam Coelha, vjerujem da je i ova knjiga super, baš bi je voljela pročitati :)

Comments are closed.