Početna Moj Zagreb Novosti Robna kuća IKEA Zagreb otvara se u ljeto ove godine

Robna kuća IKEA Zagreb otvara se u ljeto ove godine

ikea_a1Tvrtka Ikea Hrvatska prije nekoliko dana obilježila je završetak jednog od najvećih završnih građevinskih radova – postavljanje krova na buduću robnu kuću Ikea Zagreb, na istočnom ulazu u Zagreb kod Ivanje Reke, koja će se otvoriti u ljeto ove godine.

Hrvatska je prva zemlja koja se pridružuje Ikea obitelji nakon 2006., kazao je direktor tvrtke Ikea Hrvatska Dragan Skalušević.

Zahvalio se Vladi, općini Rugvica i Zagrebačkoj županiji te svim partnerima, a posebice zaposlenicima Ikee, bez kojih, kako je kazao, sve ovo ne bi bilo moguće.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić osvrnuo se na dobrobiti koje ova investicija donosi i naglasio važnost otvaranja radnih mjesta te suradnje s obrtnicima i poduzetnicima Zagrebačke županije.

Veleposlanik Kraljevine Švedske u Hrvatskoj Lars Schmidt istaknuo je kako je Ikea druga ambasada Švedske u Hrvatskoj te kako je zadovoljan što će švedska kultura u Hrvatsku dolaziti u plosnatim paketima.

robnoj kući Ikea Zagreb, na oko 38 tisuća četvornih metara, bit će smješteni izložbeni i prodajni prostor, igraonica za djecu, restoran s petstotinjak mjesta te trgovina švedskom hranom.

U prvoj godini poslovanja očekuje se otprilike tri milijuna posjetitelja za koje će se brinuti tristotinjak zaposlenika.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here