Početna Vijesti Zanimljivosti Rentaj anđela

Rentaj anđela

Foto: rentajandjela.comRENTAJ ANĐELA je donacijska akcija kojom se ove godine prikupljaju dodatna sredstva za realizaciju StartUP-a, projekta drušveno korisnog poduzetničkog inkubatora.

Motiv za realizaciju ove ideje nastao je u želji da se potakne javni interes za društveno korisnim poduzetništvom, te je stoga osmišljen koncept kojem je cilj pronaći i projekt koji ispred kriterija zarade i povrata investicija postavlja kriterij benefita za zajednicu.

Organizator akcije Rentaj Anđela je neprofitna Udruga Blank, koja ove godine slavi deset godina postojanja, između ostalog bavi se filmskom produkcijom i filmskim i medijskim radionicama.

Komplementarnom akcijom Rentaj Anđela želi se omogućiti budućim poduzetnicima da u neformalnom okruženju od vrhunskih stručnjaka, poduzetnika, managera i poslovnih anđela saznaju korisne informacije o poduzetništvu, investicijama, inovacijama, marketingu, PR-u, održivom razvoju i ekološki orijentiranim projektima, te ostvare važne kontakte.

Zaključivši da najčešći broj ljudi koji pokreću startup čini team od dva ili tri člana, organizatori su odlučili omogućiti osobi koja renta svog anđela da pozove još jednog ili dva prijatelja, ili partnera kako bi zajedno dobili korisne informacije iz područja koje ih zanima.

Osim Rentaj Anđela ove godine pokrenuta je i Indiegogo kampanja ( http://startup.com.hr/indiegogo.php ) ( http://www.indiegogo.com/projects/blank-startup ) – crowdfunding kampanja (poput Kickstartera), kojom se pokušava prikupiti određena financijska sredstva, ali i usmjeriti pažnju javnosti na stranice startup.com.hr kroz viralni marketing putem društvenih mreža.

Cilj je prikupiti 20.000,00 kuna putem Indiegogo kampanje. Kad se cilj dosegne, crowdfunding partner Core inkubator Udruge Blank, daje još 20.000,00 kuna, od kojih sva prikupljena sredstva idu u budžet za realizaciju pobjedničkog projekta Blank_StartUP.

Tako je primjerice, za jednu veću svotu moguće provesti dan sa Matom Rimcom u tvornici Rimac automobili, provozati se u ConceptOne automobilu, te se navečer družiti sa ostalim anđelima u klubu Pepermint.

Indiegogo kampanja će trajati do 5. svibnja.

Anđeli u 2013. su:

Mate Rimac (Rimac automobili),
Saša Cvetojević (ZIP),
Hrvoje Prpić (CRANE),
Vedrana Likan (Colliers International),
Anamarija Asanović,
Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić (ELFS),
Stanislav Prusac (Polar Software),
Manuela Šola (Abrakadabra integirane komunikacije),
Mislav Streicher (Mondo),
Matija Kovačec (Conversus),
Teo Juraga i Tomislav Poslon (The Cookie Factory),
Sandra Mihelčić (Poslovni Savjetnik),
Kristina Ercegović (Business Cafe),
Martina Kocijan (Kreativna Vjeverica).

KAKO?

Akcija će funkcionirati po principu licitiranja BLANKOVIH ANĐELA. Nadmetanje za anđele je počelo u utorak, 09. travnja i traje do 15. travnja u 23.59 sati, na stranici Rentaj anđela.

Večera i druženje sa anđelom održat će se u utorak, 16. travnja u klubu Pepermint, od 20 do 22 sata.

Jedna pozivnica za druženje sa odabranim anđelom vrijedi za tri osobe.

LICITACIJA

Svi sudionici licitacije moraju se registrirati s pravovaljanim podacima, a po završetku licitacije BLANK će kontaktirati vlasnike najviše licitacije u vezi daljnjih postupaka. Ukoliko donator ne uplati izlicitirani iznos u dogovorenom vremenu, biti će kontaktiran prvi najbliži ponuđač. Svi pohranjeni podaci se nakon završetka akcije brišu. Početna ponuda za svakog ANĐELA je 100 kuna. Minimalno povećanje ponude je 50 kuna. Prihvaćaju se samo donacije iz Hrvatske.

Korisni linkovi:
http://startup.com.hr
http://rentajandjela.com
http://blankzg.hr
http://igg.me/at/blankstartup
http://startup.com.hr/indiegogo.php

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here