Početna Moj Zagreb Novosti Renesansni festival uz stare zanate i brojne obrtnike na 14. Markovom...

Renesansni festival uz stare zanate i brojne obrtnike na 14. Markovom sajmu

Spread the love

zagreb-300x210Ovogodišnji Markov sajam u Zagrebu okupiti će sudionike iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Više od 200 sudionika sudjelovat će u manifestaciji koja će se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zagreba održati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića od 22. do 25. svibnja.

Uz zanimljive kostimirane likove, točnije Kralja i Kraljicu, vitezove, dvorske lude, kmetove i koloniju gubavaca organizatori ponovno očekuju mnogo domaćih i stranih posjetitelja.

Uz Kraljeve ulice u organizaciji manifestacije sudjeluje i Turistička zajednica Koprivnice pa će brojni stanovnici i gosti Zagreba ponovno moći uživati u „živim slikama“ koje će dočarati davno minula i zaboravljena vremena povijesnog Markovog sajma.

„TZ Koprivnice veliku pozornost pridaje projektu rekonstrukcije raznih vidova života s kraja srednjeg vijeka, a rezultat toga je najveći povijesno-turistički spektakl na ovim prostorima – Renesansni festival. Dio te priče preslikat ćemo ponovno u Zagrebu na Markovom sajmu i time na trenutak oživiti vrijeme 15. i 16. Stoljeća. S obzirom da su na sajmove dolazili obrtnici i trgovci iz raznih krajeva, a ne samo iz Zagreba, tako će se i koprivnički dobro uklopiti u ambijent Markovog sajma“ – izjava je direktora TZ Koprivnice Renata Labazana.

„Markov sajam svim će sudionicima i posjetiteljima omogućiti da se u zanimljivom ambijentu prije svega dobro zabave i nešto nauče o povijesti zagrebačkog Markovog sajma. Na sajmu će biti nekoliko prigodnih koncerata kao i niz atraktivnih srednjovjekovnih motiva, poput sprava za mučenje, kovačnice i tiskare. U sklopu sajma biti će održan i „Mali Marko“ i to u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva koja radi na razvitku i promicanju hrvatskog učeničkog zadrugarstva u Hrvatskoj“ – izjava je glavnog organizatora Mirana Hadži-Veljkovića.

Sajam će svakoga dana biti otvoren od 9.00 do 21.00 sati, a ulaz se ne naplaćuje.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here