Početna Moj Zagreb Kvartovi Remetska škola pred dovršenjem

Remetska škola pred dovršenjem

Idući tjedan bi osnovna škola Remete mogla dobiti svoj novi, dograđeni dio.

Nakon godine dana radova na školi remetski učenici od 5. do 8. razreda, koji su prošle školske godine nastavu pohađali  u drugim školama, napokon će se vratiti doma. Kako su rekli u Gradskom uredu za graditeljstvo, radovi bi morali završiti do početka nove školske godine, 3. rujna,  a predviđa se da tehnički pregled zgrade bude obavljen već 28. kolovoza. Kako smo se sami uvjerili na terenu, radnici našičkog Nexea s kooperantima ovih dana žurno izvode posljednje radove na uređenju učionica i vanjskog školskog prostora, ograde, zelenila itd.

”Iako smo gotovo sigurni da će radovi biti dovršeni 28. kolovoza i da će tehnički pregled škole biti uspješan, moguće je da se nastava ipak odgodi za tjedan dana. Što zbog eventualnih zaostalih radova što zbog ovih vrućina. Sve ćemo točno znati 28. kolovoza.” izjavila je za naš portal ravnateljica škole Brankica Hercigonja.

Inače remetska škola relativno je nova, izgrađena je prije šest godina, ali zbog velikog priljeva stanovništva te brojnih obitelji stranih diplomata koji su se tu nastanili, pokazala se potreba za povećanjem kapaciteta. U početku je škola imala 350 učenika, a s vremenom je narasla na 630 pa se nastava održavala u tri smjene. Za vrijeme trajanja radova učenici viših razreda autobusima su se prevozili na nastavu u škole Jordanovac i „Krležu“ na Kaptolu.

Doznajemo da će otvaranju dograđene remetske škole – vjerojatno jedinog gradskog obrazovnog objekta u koji se ove godine investiralo – nazočiti i gradonačelnik Milan Bandić.

Jozo Renić

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here