Početna Izbor Red Bull Soapbox u rujnu u Zagrebu

Red Bull Soapbox u rujnu u Zagrebu

319
0

Red Bull Soapbox utrka, koja se 14. rujna održava u Zagrebu, poznata je po jedinstvenim kriterijima: natjecateljski timovi ručno izrađuju vozila koja mogu imati najkreativnije oblike, ali ne smiju imati pogonski motor, pedale kao ni vanjski izvor energije. Prilika je to za amatere da kreiraju najmaštovitija vozila te pokažu inovativni pristup u njihovom pokretanju i upravljanju. Članovi tima ne mogu biti mlađi od 18 godina, a uz vozača može, ali i ne mora, biti suvozač.

U proteklih 19 godina održavanja tog neobičnog natjecanja bilo je mnogo maštovitih vozila, od replika pravih vozila do onih koja su imala oblik klavira, dječjih kolica, zatvorske ćelije, mosta Golden Gate, rodeo klauna… pa nema dvojbe da će i zagrebačko izdanje povijest tog natjecanja obogatiti novim inovativnim primjercima.

Na temelju prethodnih prijava žiri odabire 58 ekipa, a još dvije ekipe izabiru se putem glasanja na www.redbull.hr tako da u utrci ukupno sudjeluje 60 ekipa.

Timovi se na utrci ocjenjuju na temelju tri kriterija: kreativnost, izvedba na startu i brzina spusta, što znači da je važno i držanje na stazi, dizajn vozila, ali i dojam koji ostavljaju prilikom prolaska kroz cilj.

Foto: redbull.hr