Početna Vijesti Razvojne agencije Zagreba i Dubrovnika udružile snage u cilju promocije malog i...

Razvojne agencije Zagreba i Dubrovnika udružile snage u cilju promocije malog i srednjeg poduzetništva

PoduzRazvojna agencija Zagreb-TPZ i Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA, potpisali su krajem rujna „Memorandum o razumijevanju“ te na taj način izrazili interese i spremnost za međusobnu suradnju u području promocije poduzetništva.

Sporazum su potpisali Andrea Novaković, direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA i Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb-TPZ, pritom naglasivši kako je upravo prijenos dobre prakse, znanja i iskustva među agencijama nužan za kvalitetan rad i postizanje zajedničkog cilja, a taj je promocija poduzetništva i projekata vezanih za lokalni i regionalni razvoj.

„Mišljenja sam kako zajedničkim radom uvijek možemo postići bolji učinak te je stoga potpisivanje ovog sporazuma o suradnji prvi korak prema tom cilju“, istaknula je Novaković i dodala kako je Razvojna agencija Zagreb institucija od koje će se puno toga moći naučiti i primijeniti, a zajednički projekti razvoja otvaraju mnogobrojne mogućnosti što će se itekako odraziti u lokalnim zajednicama ova dva grada u narednim godinama. „Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, spojili smo sjever i jug Hrvatske kako bi omogućili produktivnije rješavanje izazova na projektima međulokalnog i međuregionalnog karaktera, a u svrhu potpore malog i srednjeg poduzetništva“ rekao je Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb-TPZ, koja se dosadašnjim rezultatima dokazala kao stručna i profesionalna platforma za doprinos razvoju poduzetništva.

„Veselim se suradnji i budućim projektima s Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika i siguran sam kako zajedno možemo ostvariti velike rezultate“ zaključio je Šesnić. Suradnja razvojnih agencija, između ostaloga, uključuje i zajedničke aktivnosti u obliku partnerstva pri prijavi na natječaje Europske unije i u provedbi EU projekata, kao i zajedničku komunikaciju prema javnim i upravnim tijelima.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here