Početna Moj Zagreb Zagreb.hr Pukanićevim ubojicama ukupno 150 godina zatvora

Pukanićevim ubojicama ukupno 150 godina zatvora

0

Autor:
Infopunkt.tv

Mijo PukanićŽupanijski sud u Zagreb osudio je danas nepravomoćno ubojice Ive Pukanića i Nike Franjića na ukupno 150 godina zatvora. Robert Matanić, koji je organizirao skupinu, dobio je 33 godine zatvora, a njegov bratić Luka Matanić, te Amir Mafalani po 16 godina zatvora. Slobodan Đurović osuđen je na 15, a Bojan Gudurić na 30 godina zatvora. Željko Milovanović, kojem se jedinom sudilo u odsustvu, jer se protiv njega u Beogradu također vodi postupak za ubojstvo Pukanića i Franjića, dobio je najvišu moguću zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina zatvora. Nakon presude, među prvima, je izišao otac pokojnog Pukanića, Mijo, koji je sarkastično izjavio, da je zadovoljan presudama.

Presudama nisu zadovoljni odvjetnici osuđenih, kao ni tužiteljstvo. Đurovićev branitelj Željko Žganjer je najavio žalbu vrhovnom sudu jer smatra, da njegov klijent nije sudjelovao u atentatu, a kao olakotnu okolnost navodi, da u 57. godina života Đurovića nisu nikada  priveli na policiju.

Odvjetnik Saša Novak, koji brani Milovanovića, ocjenjuje, da najteže osuđeni u slučaju ubojstva Pukanića i Franjića, nije imao pravedno suđenje.

Za branitelja Roberta Matanića, odvjetnika Luku Koršu, je nelogično, da je njegov branjenik nije dobio najveću zatvorsku kaznu, s obzirom, da sutkinja tvrdi, kako je bio glavni organizator ubojstva.

Najavio je žalbu baš kao i Uskokov tužitelj Slobodan Šašić, koji je zadovoljan visinama kazni ali ne i činjenicom, da je sud odbacio tvrdnje tužiteljstva o tome, da se radilo o zločinačkoj organizaciji.

Đurovićev branitelj Željko Žganjer

[infopunkt 2370&video=01 nolink]

… proučavanje izmjenjene optužnice

[infopunkt 2370&video=02 nolink]

branitelj Luke Matanića, Ismet Krupić
uložit će također žalbu

[infopunkt 2370&video=03 nolink]

Milovanovićev branitelj  Saša Novak smatra
da suđenje nije bilo pravično

[infopunkt 2370&video=04 nolink]

Šašić drži da je je bila riječ o zločinačkoj
organizaciji i sprema se za žalbu

[infopunkt 2370&video=05 nolink]

… ne zna se tko je naručitelj.

[infopunkt 2370&video=06 nolink]

Luka Korša je očekivao oslobađajućuju
presudu za Matanića…

[infopunkt 2370&video=07 nolink]

Nezadovoljan je i Mijo Punkanić, otac
Ive Pukanića

[infopunkt 2370&video=08 nolink]