Početna Moj Zagreb Pucnjava u Laništu!

Pucnjava u Laništu!

916
0

– Nešto prije 22 sata čula sam u dva navrata nekoliko pucnjeva! U šoku sam izašla na prozor da vidim što se događa. Na cesti sam ugledala crni kombi i dva maskirana muškarca kako ulaze u njega. Krenuli su u rikverc i izašli iz ulice, prepričala je čitateljica za dnevnik.hr koja je željela ostati anonimna. Kaže da je potom na mjesto nesreće stigla policija.

Na mjestu događaja, doznaje se, došlo je do pucnjave između osoba u osobnom automobilu i osoba u kombiju. Nakon pucnjave oba su vozila napustila mjesto obračuna, a prilikom bijega su oštetili i jedan od parkiranih automobila.

Iz Policijske uprave zagrebačke doznaje se da je riječ bila o oružanom sukobu policije i pljačkaša koji je 3 sata prije sukoba, oko 19 sati, opljačkao poslovnicu PBZ-a na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića i otuđio oko 400.000 kuna. Nakon toga se sakrio u unajmljeni stan u Laništu gdje je proveo nekoliko sati sa svojom djevojkom.  Sukob se dogodio kad je policija došla uhititi pljačkaša koji se zatvorio u auto, nasrnuo na policajce pri čemu je jedan lakše ozlijeđen i pobjegao im, oštetivši usput tri automobila. Malo kasnije, nedaleko od Zagreba, kod motela Plitvice, zaustavio se, zaključao u auto i pucao si u glavu. Pljačkaš je prevezen u KB Sestara milosrdnica, gdje je bio u kritičnom stanju, a nešto prije ponoći je preminuo od teških ozljeda glave koje si je nanio.

Razbojnik je otprije poznat policiji. Naime, evidentiran je za imovinska nedjela, seksualne delikte, droge, a u Italiji je pravomoćno osuđen za ranjavanje policajca. U Hrvatsku je došao u listopadu 2010. godine.

Izvor: dnevnik.hr/jutarnji.hr

Pucnjava na Laništu