Početna Vijesti Business Prosječna zagrebačka plaća u ožujku: 6.413 kuna

Prosječna zagrebačka plaća u ožujku: 6.413 kuna

810
0

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama za ožujak ove godine iznosila je 6.143 kune, što je za 124 kune više od prosječne plaće u veljači, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Na godišnjoj razini, prosječna zagrebačka neto plaća za treći mjesec ove godine ostala je na razini one za ožujak prošle godine.

Za prva tri ovogodišnja mjeseca prosječna je mjesečna neto plaća u Zagrebu iznosila 6.364 kune, što predstavlja nominalno povećanje od 1,5 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Najniže neto plaće u Zagrebu za ožujak ove godine isplaćene u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada i djelatnosti uređenja i održavanja krajolika, u iznosu od 3.147 kuna, u zaštitnim i istražnim djelatnostima 3.160 kuna, u proizvodnji odjeće 3.258 kuna.

Najveći je, pak, prosjek neto plaće za ožujak u Zagrebu zabilježen u promidžbi (reklama i propaganda) i istraživanju tržišta, od 13.305 kuna.

Slijede upravljačke djelatnosti; savjetovanje u vezi s upravljanjem s 12.298 kune prosječne neto plaće za ožujak te popravak i instalacija strojeva i oprema sa 10.215 kuna.

Izvor: Hina