Početna Moj Zagreb Kvartovi Projekt Gradski vrtovi Grada Zagreba

Projekt Gradski vrtovi Grada Zagreba

Spread the love

Foto: zagreb.hrProjektom “Gradski vrtovi” Grada Zagreba građanima se omogućuje korištenje obradivog zemljišta za uzgoj hrane za osobne potrebe.

Gradonačelnik Grada Zagreba 4. travnja 2013. godine donio je Zaključak o provođenju projekta „Gradski vrtovi“. Time je pokrenuto provođenje projekta uređenja i opremanja obradivog zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba radi davanja dijela obradivog zemljišta, vrtnih parcela na korištenje građanima Grada Zagreba u svrhu uzgoja povrća i jagodastog voća, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe.

U petak, 14. lipnja, u 19,00 sati, u gradskom vrtu na području GČ Novi Zagreb – Istok, u ulici Nikole Andrića ( između Sopota i Sloboštine ) gradonačelnik Milan Bandić, zajedno s Biserkom Petošić, zamjenicom pročelnika GU za poljoprivredu i šumarstvo, podijelit će novih 86 Ugovora o korištenju vrtnih parcela.

Na službenoj stranici Grada Zagreba stoji da se parcele površine 50 m2 dodjeljuju na temelju javnih poziva, u vrtovima na ukupno tri lokacije, uključujući vrt u Klari te vrtove u Sopotu (Nikole Andrića) i Sesvetama (Senjska ulica), a u pripremi je i vrt na Borovju (III Gardijske brigade – Tigrovi). I to nije sve, površine su uređene i opremljene popratnim sadržajima kao što su sanduci za spremanje alata, komposteri, kante za otpad i spremnici za vodu. Također, svaka lokacija osim dijela na kojem su vrtne gredice predviđene za proizvodnju hrane, organiziran je i zajednički dio predviđen za edukaciju i radionice, za druženje i odmor.

Do sada je građanima dodijeljeno 247 parcela u tri gradska vrta (Sopot – ulica Nikole Andrića, Sesvete  – Senjska ulica i Klara – Čavoglavska), a do kraja mjeseca planirano je otvaranje i četvrtog vrta u Borovju (3. Gardijske brigade ).

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here