Početna Moj Zagreb ZG Holding Program asfaltiranja nerazvrstanih cesta

Program asfaltiranja nerazvrstanih cesta

930
0

Novi asfaltni program, kojim bi se uredile male, nerazvrstane ceste u Zagrebu, te uključivanje u rad Zimske službe svih podružnica koje imaju mehanizaciju i vozila, nove su poslovne aktivnosti podružnice Zagrebačke ceste. Predstavio ih je u današnjoj emisiji radio Sljemena “Zagrebački razgovori” voditelj podružnice Alen Gospočić.

“Zagrebačke ceste i Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet dogovorile su poslove asfaltiranja nerazvrstanih cesta kako bi se podigao prometni standard u tim dijelovima grada. Stručni timovi popisali su i klasificirali sve ceste u gradu te smo na osnovi njega napravili detaljan plan potpunog uređenja malih, rubnih i nerazvrstanih cesta. Prvenstvo  uređenja imaju makadamske ceste te one koje su najviše uništene. Za ovu godinu planirana sredstva za ovaj program su 40 milijuna kuna, a time bi se uredilo 200-tinjak cesta u najlošijem  stanju. Prema našim proračunima ovakvim bi akcijama za deset godina sve nerazvrstane ceste bile asfaltirane i uređene” rekao je Alen Gospočić.

Trenutno se ipak najveća aktivnost očekuje od Zimske službe koje će od petka, za kada je najavljen snijeg,  angažirati svih 199 ekipa u 11 baza pripravnosti.

“Ove godine prvi put u radu Zimske službe sudjeluju i druge podružnice Zagrebačkog holdinga. Riječ je o podružnicama, poput Čistoće i ostalih koje imaju određen broj vozila, koje mogu dati na raspolaganje i pomoć Zimskoj službi. Možemo reći da je zagrebačka Zimska služba spremna i za najteže vremenske uvjete. Do sada smo utrošili 2500 tona soli i sipine kao preventivu za nadolazeće padaline, a u  skladištima Zagrebačkih cesta za ovu je godinu osigurano ukupno 17 000 tona soli te još 6000 tona strateških pričuva u slučaju jačih padalina” kaže voditelj  podružnice Zagrebačke ceste.

Što se tiče malih i nerazvrstanih cesta do kojih vozila Zimske službe teško dolaze, za njih se, kaže Gospočić,  brine Mala zimska služba koja se nalazi u sklopu Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

“Mala zimska služba  u tim je ulicama dužna postaviti  kante soli i sipine za tamošnje stanare” objasnio je voditelj podružnice Zagrebačke ceste.

Naglasio je kako su Zagrebačke ceste u prosincu i siječnju, zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, uspjele sanirati brojene gradske prometnice uz pomoć nove tehnologije i vozila za prijevoz vrućeg asfalta.