Početna Događanja Program 2. Zagrebačkog festivala crteža

Program 2. Zagrebačkog festivala crteža

73
0

Službeno otvorenje ”2. Zagrebačkog festivala crteža”, održati će se u petak, 2. 10. 2020. u 12 sati u InArt galeriji (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb). Festival će za posjetitelje biti otvoren od 2. 10. do 4. 10. 2020., svaki dan od 12 do 17 sati. Festival će se održati uz financijsku podršku Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu Zagreb.

Na pratećoj izložbi 2. Zagrebačkog festivala crteža sudjeluju: Vedran Bukovina, Antonija Cesarec, Suzana Gajdek, Krešimira Gojanović, Karla Horvat, Izabela Hren, Paolo Patrick Hrga, Zlatko Isaković, Juraj Jonke, Valentina Kasapović, Ivana Kolić, Davorin Kulaš, Jasna Kulaš, Valentina Marđetko, Rada Marković, Jelena Martinović, Ana Pintarić, Marina Popović, Petra Popović, Tin Samaržija, Veronika Stehr, Rešad Sultanović (BiH) i Andrej Zbašnik.

Program 2. Zagrebačkog festivala crteža u InArt galeriji održati će se u skladu sa epidemiološkim mjerama. Broj sudionika na radionicama je ograničen uz poštivanje razmaka u prostoriji.

Veronika Stehr, ”Sanjar u polju II”, digitalni crtež, 29,7×42,0 cm

Program 2. Zagrebačkog festivala crteža

1. Razgovor i druženje sa umjetnicima u petak, 2. listopada 2020. od 12 do 14 sati u prostorima InArt galerije.

2. Radionica crtanja stripa, plakata i slikovnica održati će se također u petak, 2. 10. 2020. od 14 do 17 sati, a na njoj će polaznici dobiti predloške strip tabli, na kojima će kreirati kratke strip forme, učeći se pojednostavljenim, odnosno stiliziranim prikazima likova, kreiranju interakcije likova i njihovih dijaloga. Mlađi polaznici uz pomoć voditelja radionica moći će crtati i svoju dječju slikovnicu i plakat sa temama prilagođenim njihovom uzrastu.

3. U subotu, 3. listopada 2020. od 12 do 17 sati na rasporedu su dvije radionice, po izboru svakog polaznika:

a./ Radionica ‘’Poetski crtež’’ na kojoj će polaznici ilustrirati poeziju hrvatske pjesnikinje Darije Žilić i ostalih pjesnika po svom odabiru. Također će polaznici i samostalno učiti kreirati kratke poetske haiku forme i ilustrirati ih sa haiga crtežima.

b./ Radionica ”Apstraktni crtež” namijenjena je mladima i odraslima, sa ciljem istraživanja crtačkih materijala, otkrivanja i razvijanja osobnog crtačkog rukopisa i likovnog izražavanja različitih emocionalnih stanja kroz crtačke apstrakcije.

4. U nedjelju, 4. listopada 2020. od 12 do 15 sati održati će se ”Crtačke konzultacije”, na koje građani i njihova djeca, kao i različiti umjetnici mogu donijeti svoje crteže, te razgovarati sa voditeljima kreativnih radionica kako da ubuduće razvijaju svoje crtačke vještine, upoznaju nove materijale i pristupe.

– Također, u nedjelju 4. listopada, od 12 do 17 sati održati će se u prostorima InArt galerije i besplatna razmjena umjetničkih knjiga, kataloga, publikacija i stripova.

Sve radionice i materijali na njima besplatni su za polaznike radionica i posjetitelje festivala, koji žele usavršavati svoja crtačka umijeća.