Početna Vijesti Kultura Produženo trajanje izložbi u MUO do 31. listopada

Produženo trajanje izložbi u MUO do 31. listopada

593
0

Publika na izložbi "Rene Magritte i fotografija" u Muzeju za umjetnost i obrt (foto: MUO)Zbog inznimnog interesa publike trajanje “Izložbe hrvatskog dizajna 0910” te izložbe “Rene Magrite i fotografija” u Muzeju za umjetnost i obrt produženo je do 31. listopada. Izložbe su otvorene tri tjedna i dosad ih je razgledalo više od osam tisuća posjetitelja.

Izložba “René Magritte i fotografija” je organizirana u povodu belgijskog predsjedanja Europskom unijom, a pokrovitelji su Wallonie-Bruxelles International / Communauté française Wallonie-Bruxelles i Veleposlanstvo Kraljevine Belgije u Zagrebu. René Magritte (Lessines, 1898. – Bruxelles, 1967.), jedan je od najintrigantnijih nadrealističkih umjetnika 20. stoljeća. Šezdeset i jedna fotografija prikazuje život i stvaralaštvo tog čuvenog belgijskog slikara.

Posjetitelji "Izložbe hrvatskog dizajna 0910" u Muzeju za umjetnost i obrt (foto: MUO)“Izložba hrvatskog dizajna 0910” šesta je smotra najboljih ostvarenja hrvatskog dizajna, a povezanost hrvatskog dizajna i Muzeja za umjetnost i obrt je tradicionalna. Podsjećamo, Veliku nagradu HDD-a dobio je kreativni Studio Sonda iz Poreča za plakat međunarodnoga festivala rabljenih knjiga Booktiga 2009. Upravni odbor HDD-a dodijelio je ove godine Nagradu za životno djelo, posthumno, istaknutom umjetniku Alfredu Palu za izniman doprinos hrvatskom dizajnu. U postavu izložbe naglašene su tematske odrednice dizajn vizualnih komunikacija, industrijski / produkt dizajn, koncept te modni i odjevni dizajn. Predstavljen je 291 rad, od toga 219 u kategoriji profesionalnih radova te 72 studentska rada.

Uz veoma dobru posjećenost “Izložbe hrvatskog dizajna 0910” te izložbe “René Magritte i fotografija” valja istiknuti i brojne pozitivne prikaze kojima su izložbe popraćene u tiskovnim i elektroničkim medijima.