Početna Koncerti Prljavo kazalište na Šalati povodom 25 godina “Zabranjenog koncerta”

Prljavo kazalište na Šalati povodom 25 godina “Zabranjenog koncerta”

2040
0

Velikim koncertom 30. svibnja na zagrebačkoj Šalati, Prljavo kazalište otvorit će Pantastic turneju kojom obilježavaju 25 godina od veličanstvenog “Zabranjenog koncerta“.

Prljavo kazalište

Pantastic turneja će do kraja godine provesti najveći naš rock bend kroz sedam gradova i još jednom podsjetiti publiku na svu snagu i veličinu benda koji je još prije 25 godina na ondašnjem trgu Republike u Zagrebu okupio euforičnu masu od gotovo 300 tisuća posjetitelja koji su njihove pjesme pjevali u glas.

Legendarni koncert iz ’89. ostao je zapisan u povijesti kao do tada najveće okupljanje Hrvata koje je, uz zvučnu kulisu kultnog benda, obilježilo prekretnicu u hrvatskoj povijesti i najavilo događaje koji su uslijedili. Ovim obljetničkim koncertom Prljavci će ujedno i prikladno obilježiti proslavu Dana grada Zagreba.

Najdugovječniji i najpoznatiji rock bend naših prostora i nakon gotovo 40 godina karijere i 14 albuma još uvijek privlači pažnju mnogobrojne publike. Tako su na prethodna 3 koncerta u Zagrebu Prljavci nastupili pred više od dvjesto tisuća ljudi, a njihove pjesme još uvijek zauzimaju vrhove top ljestvica. Na ovogodišnjoj turneji svoje vjerne obožavatelje razveselit će brojnim starim hitovima, ali i predstaviti pjesme s nadolazećeg albuma.

Pantastic turneja u prvoj fazi obuhvaća sva veća središta kontinentalne Hrvatske, a organizatori poručuju kako će posebnu pažnju posvetiti visokoj razini produkcije, što će dodatno oplemeniti ovaj glazbeni spektakl. Detaljne informacije o zagrebačkom koncertu i ostatku turneje očekuju se uskoro.