Početna Izbor Pripreme za OI: Matija Marinić i Ren Korpes u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Pripreme za OI: Matija Marinić i Ren Korpes u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

48
0
Matija Marinić na treningu u parku Wadi Adventure 2

Matija Marinić i Ren Korpes intenzivno treniraju za Olimpijske igre koje će se u srpnju održati u Tokiju.

Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, nastup na Igrama već je izborio, a Korpes će se pokušati kvalificirati na Igre pomoću rezultata ostvarenog kajakom u slalomu na divljim vodama na Europskom prvenstvu. Prvenstvo će se u svibnju održati u Italiji.

Od sredine siječnja do kraja veljače ta su dvojica sportaša na pripremama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„Pandemija novog koronavirusa poremetila nam je planove za prošlu i ovu godinu. Sada smo trebali biti u Australiji, no zbog epidemioloških smo razloga odlučili dio pripremnog perioda provesti ovdje. Naime, nakon dolaska u Australiju dva bismo tjedna trebali provesti zatvoreni u karanteni, a u Dubaiju smo imali karantenu od deset dana, ali koju smo mogli provesti aktivno, pa su Marinić i Korpes svakodnevno veslali po moru. Uz nas sada su ovdje slalomaši iz Rusije, Italije, Slovačke i Slovenije. Među Slovencima je i Beni Savšek, jedan od najboljih kanuista svijeta. Drago mi je vidjeti da su na stazi razlike između Marinića i njega u nijansama. Pred nama je tako rad na sitnim detaljima. Veliku nam nadu daju činjenice da je Korpes konstantno u treningu te da se Marinić vratio u formu nakon prošlogodišnje operacije koljena“, rekao je trener Stjepan Perestegi.

Ren Korpes na treningu u parku Wadi Adventure 2

On, Marinić i Korpes na stazi u adrenalinskom parku Wadi Adventure doslovno žive. Naime, apartman im je smješten tik do umjetno izgrađene vodene staze podno planine Jebel Hafeet. Vodeni park u koji dolaze kako profesionalni sportaši, tako i rekreativci te svi drugi željni adrenalinske zabave na vodi, izgrađen je unatoč činjenici da u blizini nema ni izvora vode, a kamoli planinskih brzaca.

„Živimo na relaciji kuća – staza, ali to nam ne pada teško. Treniramo na odličnoj stazi na koju dolazimo s opremom u ruci, i na tome smo zahvalni. Sretan sam i što mi koljeno dobro izdržava naporne treninge, pa se nadam da ću se iz Tokija vratiti s odličjem. Kako će izgledati naredni mjeseci, još ne znamo sa stopostotnom sigurnošću. U idućih pola godine imat ćemo tri ciklusa treninga te treninge na olimpijskoj stazi u Tokiju“, rekao je Matija Marinić.

Dodao je kako im polako pristižu informacije vezane uz nastup na Olimpijskim igrama. Cijepljenje sportaša protiv novog koronavirusa bit će obavezno, a sportaši će u Olimpijsko selo moći ući svega pet dana prije početka Igara.