Početna Moj Zagreb Novosti Aktivisti: Šveđani, ugledajte se na Hrvatsku

Aktivisti: Šveđani, ugledajte se na Hrvatsku

908
0

prosvjed Prijatelja životinja (Foto: Prijatelji životinja)Udruga Prijatelji životinja uključila se danas na Svjetski dan akcije protiv švedskih farmi krzna u kampanju koja se provodi u više država.

Prosvjedovali su ispred Švedskog veleposlanstva u Frankopanskoj i na taj način dali podršku švedskim aktivistima u borbi za zabranu uzgoja životinja za krzno u Švedskoj. Isto čine i drugi zagovornici zabrane uzgoja diljem svijeta.

Predstavnica Udruge Prijatelji životinja uručila je Fredriku Vahlquistu, veleposlaniku Švedske pismo s apelom da se Švedska ugleda u Hrvatsku i donese civilizacijski naprednu zabranu uzgoja životinja zbog krzna te time postane etički uzor humanog postupanja prema životinjama. Osim nas zabrane uzgoja su također u Austriji i Velikoj Britaniji.

Prijatelji životinja ističu kako suvremeno društvo obiluje kvalitetnim, ekološki i ekonomski znatno prihvatljivijim materijalima koji su puno privlačniji i griju bolje od životinjskih. Ubijanje životinja zbog odijevanja i luksuza nema opravdanja. Vrijeme je da se ne samo odbace odjevni predmeti koji sadrže životinjsko krzno, već da se osudi ubijanje životinja zbog krzna u potpunosti.

Više informacija o uzgoju životinja za krzno i o kampanjama protiv uzgoja i prodaje krzna možete naći na: www.prijatelji-zivotinja.hr.

prosvjed Prijatelja životinja (Foto: Prijatelji životinja)