Početna Vijesti Politika Prihvaćen rebalans gradskog proračuna

Prihvaćen rebalans gradskog proračuna [Video]

671
0

Zagrebačka Gradska skupština je većinom glasova prihvatila rebalans gradskog proračuna kako Grad Zagreb više ne bi bio na mjerama privremene obustave izvršavanja proračuna.

Rebalansom proračuna predlažu se prihodi od 6,7 milijardi kuna i rashodi od 6,64 milijardi kuna odnosno smanjenje prihoda za 138,7 milijuna i rashoda za 198,7 milijuna uz istovremeno dodavanje iznosa od 118 milijuna kuna od naplaćene naknade za pročišćavanje otpadnih voda.


”Ne bi bilo problema ni s fontanama ni s Cvjetnim da nisu prihvaćeni lani” podsjetila je Danira Bilić (HDZ) i dodala kako nije u redu da zastupnici na klupe dobivaju amandmane pet minuta prije rasprave o rebalansu.

”To nisu normalni uvjeti za izmjene temeljnog dokumenta” rekla je Bilić pa su iz HDZ-a prilikom glasovanja ostali suzdržani.


SDP-ov Igor Rađenović poručio je da rješenje nije idealno, ali je bolje nego dosad i naglasio kako bi valjalo da se način donošenja rebalansa putem radne skupine Gradske skupštine te Zagrebačkog holdinga, uz pomoć Gradske uprave, ponovi i kod donošenja proračuna za 2013.

Upozorio je i da alarmantno pada prihod od komunalnog doprinosa pa i to treba uzeti u obzir.


Iako odluka o prodaji stanova nije danas bila na dnevnom redu Skupštine jer ju je povukao gradonačelnik Milan Bandić, dva sata je trajala rasprava o prodaji.


SDP je predložio zaključak po kojem bi prije donošenja odluke, Bandić trebao dati kompletno izvješće o tome tko koristi 1200 stanova koji bi trebali ići u prodaju. Čitav problem oko prodaje je izbio jer je Bandić predložio da stanove mogu kupiti i bespravni korisnici, dok SDP smatra da ne treba nagraditi one koji su bespravno ušli u stanove i izbacili su tu odredbu.


”Neprimjereno politizirate i ljudi slušaju vaše poruke da nećete izbacivati niti jednog bespravnog korisnika. Evo, javljeno mi je da je jučer provaljeno u dva gradska stana, u Trumbićevoj i Balokovićevoj” rekao je Jurica Meić u ime SDP-a.


www.infopunkt.tv