Početna Vijesti Kultura Preminuo Milorad Bibić Mosor

Preminuo Milorad Bibić Mosor

0

Nakon kratke i teške bolesti, u 60-oj godini, napustila nas je novinarska legenda Milorad Bibić. U naša srca Mosor je ušao osebujnim stilom pisanja i intervjuiranja. Posebnu angažiranost pokazao je prema svojoj velikoj ljubavi – košarci. Ova dobra duša Splita napisala je i nekoliko knjiga, među kojima i onu o Dinu Rađi.


Radio je u Nedjeljnoj Dalmaciji, a zatim u Slobodnoj Dalmaciji. U obje redakcije bio je i urednik sportske rubrike. Surađivao je u Sportskim novostima, Novom listu, Delu i Dnevniku, Večeri, Oslobođenju…

Na TV Marjan bio je urednik i voditelj emisije U koš, u koš. Od sredine 1980-ih pisao je humorističke priloge za Pomet u Slobodnoj Dalmaciji. Surađivao je u Berekinu i Žulju. Napisao je tri knjige i dva scenarija.

Iako ga je teška bolest prikovala za krevet, nije posustajao. Tako je još u nedjelju napisao i poslao svoju zadnju SMS-pitalicu po kojoj će, među ostalim, ostati zapamćen. Na tome je radio gotovo četiri godine, a ispisao ih je oko tisuću i pol i nikada nije zakasnio.

Izvor: www.hrt.hr