Početna Vijesti Zanimljivosti Predstavljena besplatna publikacija ‘Vodič za zdravlje’

Predstavljena besplatna publikacija ‘Vodič za zdravlje’ [Video]

831
0

Tiskano izdanje publikacije ‘Vodič za zdravlje”, promidžbenog materijala javnozdravstvene akcije ‘Zdravlje za sve’, kojom su se Zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i Grad Zagreb uključili u ‘Dane preventive 2013’, predstavljeno je danas u Hrvatskom novinarskom domu.

Ove godine naglasak akcije ‘Zdravlje za sve’ je na bolesti povišenog krvnog tlaka i tijekom travnja na 18 lokacija u gradu djelatnici Zavoda za javno zdravstvo mjerit će krvni tlak te građanima davati savjete o prevenciji i mogućnostima liječenja ove danas raširene bolesti, a građanima će se dijeliti besplatni primjerci publikacije ‘Vodič za zdravlje’.

Elektroničko izdanje već se nalazi na internetskim stranicama www.stampar.hr i www.zdravljezasve.hr, a riječ je o savjetniku koji donosi niz podataka o djelatnostima Zavoda te korisnih uputa o zdravlju i preventivi, naglašeno je na predstavljanju.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji je i odgovorni urednik publikacije, pohvalio je rad Zavoda ocijenivši da je Ministarstvo prepoznalo potencijal te ustanove dodijelivši joj četiri referentna centra, a u planu je još nekoliko.

”Nema segmenta kojim se Zavod za javno zdravstvo ne bavi, od buke, vode, hrane, do epidemiologije”, kazao je Ostojić.


”Rad Zavoda može se okarakterizirati s tri osnovna obilježja – stručnost, obrazovna djelatnost i znanost, a oni su u Zavodu za javno zdravstvo “Andrija Štampar” na visokoj razini”, naglasio je Ostojić, dodavši da publikacija “Vodič za zdravlje” sadrži niz korisnih savjeta građanima kako sačuvati zdravlje, ali i kome se i kako javiti u slučaju bolesti.


Ostojić je komentirao korištenje publikacije u svrhu kampanje, Bandićevu izjavu o poticanju građana na preventivne preglede.


Nakon svečanog predstavljanja, Ostojić je odbacio navode kako je njegova prisutnost u svrhu kampanje za gradonačelnika. Naglasio je kako kampanja još nije počela, te da svoje aktivnosti u predkampanji on provodi nakon radnog vremena u Ministarstvu zdravlja.


www.infopunkt.tv