Početna Događanja Predstavljanje kratkih dokumentarnih filmova Trešnjevačkih seniora

Predstavljanje kratkih dokumentarnih filmova Trešnjevačkih seniora

313
0

Pozivamo vas na premijeru pet kratkih dokumentarnih filmova koji su nastali na filmskoj radionici za osobe 54+ u sklopu projekta “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost”. Premijera će se održati u četvrtak, 12. prosinca u Kaptol Boutique Cinema (dvorana 2) s početkom u 16:00.

Uz mentorsku podršku Jasne Jasne Žmak (scenarij), Ane Opalić (snimanje) i Noe Pintarića (montaža), polaznici i polaznice napisali su scenarije, održali brojna snimanja na terenu te montirali pet kratkih dokumentarnih filmova koji tematiziraju zagrebački kvart Trešnjevku (Trešnjevački plac, Trešnjevka očima Fedora Kritovca, nove i stare kuće na Trešnjevci, Hendrixov most i potok Črnomerec).

U snimanju filmova su sudjelovali: Miodrag Bubalo, Drenka Gaković, Neda Janovski, Rajka Joksimović, Valentina Kasapović, Rade Mlinar, Katica Pecigoš-Kljuković, Dubravka Pegan, Mirjana Tepšić i Nives Vidas.

Filmovi će uskoro biti dostupni online te na DVD-u.

Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” koji provodi udruga K-zona omogućuje poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavi bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Organizacija projekcije sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 17.08.2018. do 17.12. 2019. Ukupna vrijednost projekta je 963.014,49 HRK, a iznos EU potpore je 818.562,32 HRK.