Početna Događanja Predstava Moja babusja ne poznaje izraz biopower Nastasje i Matije Štefanić Kralja...

Predstava Moja babusja ne poznaje izraz biopower Nastasje i Matije Štefanić Kralja 2. srpnja premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

“Moja babusja ne poznaje izraz biopower” novi je projekt autora Nastasje Štefanić Kralj i Matije Kralja Štefanića koji će premijerno biti izveden u subotu, 2. srpnja u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru. Za dramaturgiju je zadužena Jasna Jasna Žmak, a koreografiju potpisuje i predstavu izvodi Nastasja Štefanić Kralj.

Projekt je nastao kao reakcija na rusku invaziju Ukrajine, a vezuje se na ukrajinsko porijeklo autorice, prije svega činjenicu da njena baka i dalje, za čitavo vrijeme trajanja rata, živi u Berdyansku u Ukrajini, pod ruskom okupacijom. Kako i sam naslov projekta sugerira, autori u projektu kombiniraju iskustveni pristup sa teorijskim uvidima stvarajući intimistički solo koji se odmiče od direktnog političkog agitiranja, ali na drugi način direktno i otvoreno progovara o “ideji” rata. Njene rodbinske veze s Ukrajinom tako postaju okvir tematiziranja puno širih pitanja o prirodi ljudske egzistencije u svijetu u kojemu je ratno stanje “normalno”, permanentno stanje.

Ulaz je besplatan uz donacije koje se uplaćuju za pomoć Ukraijini.

Ideja i koncept: Nastasja Štefanić Kralj i Matija Kralj Štefanić
Koreografija i izvedba: Nastasja Štefanić Kralj
Dramaturgija: Jasna Jasna Žmak
Tekst: Matija Kralj Štefanić i Jasna Jasna Žmak
Dizajn svjetla: Anton Modrušan
Produkcija: Tena Bošnjaković
Dizajn plakata: Paula Šantić