Početna ZG vodič Kultura (vodič) PREDSTAVA: Ja zavodnik

PREDSTAVA: Ja zavodnik

724
0

Kazališna predstava Ja zavodnik, Dramski studio “Dodir(i)” Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba Dodir(i), 19 sati, cijena ulaznice 15 kuna

Teatar na Trešnjevci, Park Stara Trešnjevka 1, rezervacija ulaznica tel. 3027-411, mob. 091/3027-413; http://www.cekate.hr/

Specifičnost predstave „Ja, zavodnik“ je što u njoj glume tri gluhoslijepa glumca. Radnja se vrti oko toga kako zavesti djevojku koja te ne primjećuje. Rješenje postoji – tu je Baba vračara prepuna savjeta i raznih odgovora koje dobiva uvidom u svoju magičnu kuglu. A koliko su savjeti uspješni saznat ćete ako pogledate predstvu.

Pričat će se na „znakovnom jeziku“, jeziku gluhoslijepih osoba, ali koji je razumljiv i čujećim ljudima.  U predstavu „Ja, zavodnik“ utkana je na simpatičan način i „dvoručna znakovna abeceda“ koje je vrlo lako pamtljiva tako da će gledatelji moći naučiti i osnove komunikacije gluhoslijepih osoba.

Glumci: Kristijan Bezuh, Ivana Belačić, Dubravka Pasarić
Redateljica i scenaristica: Lana Bitenc

O Lani Bitenc

Dramaturginja Lana Bitenc (1977.) ujedno je i diplomirani komparatist književnosti i profesorica talijanskog jezika. Pred kraj je magisterija s radom „Likovi Commedie dell’arte: tradicija i suvremenost“. Bila na stipendiji teatra &TD kao dramaturginja, ali tek kad Žarko Potočnjak počinje izvoditi njezine prve kazališne tekstove Sve zbog jednog noja, nepovratno uplovljava u kazališni svijet. Njezinu predstavu Regoč režirao je Mario Kovač.

Kada joj isplate honorare onda lovi autobuse na kat po Londonu, namiguje suncu na Santoriniju, surfa na valovima u Cape Townu i ispija sake u Nagoyji.