Početna Moj Zagreb ZG Holding Čović u obilasku gradskih parkova

Čović u obilasku gradskih parkova

1244
0

Ivo Čović i Igor Toljan s radnicima Zrinjevca (Foto: Zagrebački holding)Predsjednik Uprave Ivo Čović i voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan obišli su jučer gradske perivoje i parkove povodom završetka proljetnog uređenja gradskih zelenih površina. Obilazak je započeo u parku Bundek, potom su posjetili perivoj na Tomislavovom trgu, razgovarali sa radnicima Zrinjevca na Kaptolu te su naposljetku obišli zelenu površinu oko HNK, javljaju na internetskim stranica Zagrebačkog holdinga.

Voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan izvijestio je kako se u Zagrebu dva puta godišnje zasadi 11.175 metara četvornih sezonskih biljaka te posebno naglasio kako je riječ o vlastitoj proizvodnji. O kvaliteti svjedoči i činjenica da se sadnicama Zrinjevca opskrbljuju i veći hrvatski gradovi, poput Karlovca i Osijeka. Zanimljivo je da Zrinjevac održava 1150 hektara zelenih površina u Zagrebu, 97 kilometara živice uz prometnice te 260 kilometara drvoreda, ne uključujući pojedinačna stabla.

Pripreme za papin dolazak

Na upit o uključenosti Zagrebačkog holdinga d.o.o. u organizaciju dolaska pape Benedikt XVI., predsjednik Uprave ustvrdio je kako je organizacija u podružnicama započela prije tri mjeseca, a osnovan je i poseban Tim za pripremu i organizaciju posjete pape. U organizaciju su uključene podružnice Zagrebački velesajam, Zagrebačke ceste, GSKG, ViO, Čistoća, ZET, Upravljanje sportskim objektima, Zagreb parking, Gradska plinara i Zrinjevac.

Zrinjevac je konkretno zadužen za izradu dva oltara, i to na Hipodromu i Trgu bana Jelačića za bdijenje s mladima te za cvjetnu instalaciju na Kaptolu, ispred zagrebačke katedrale. (Zagrebački Holding /Online-Zagreb.hr)