Početna Moj Zagreb Novosti “Poznati za Doru” na Naj-Božićnijem sajmu

“Poznati za Doru” na Naj-Božićnijem sajmu

631
0

Humanitarna organizacija DoraHumanitarna organizacija Dora djeluje od 1991. godine, kao jedna od prvih i najvećih nevladinih udruga na području skrbi o djeci i mladima.

Nedavno je potpisano 90 ugovora sa studentima i učenicima, koji se svojim trudom, znanjem i vrijednošću iznimno ističu ali žive siromašno i u teškim uvjetima. Dora smatra da upravo njima treba osigurati ista prava na obrazovanje i time im omogućiti ulazak u bolju i sretniju budućnost.

Na Dorinoj listi čekanja ostalo je još puno vrijednih učenika i studenata, koji neće biti u mogućnosti nastaviti svoje školovanje bez dodatne pomoći. Zato Dora ne odustaje već nastavlja borbu za svaku novu stipendiju s mišlju: Dobro je činiti dobro!

U sklopu Naj-Božićnijeg sajma na Zagrebačkom velesajmu, organiziran je Dan Dore i akcija – “Poznati za Doru”. U nedjelju, 19. prosinca, u paviljonu 7. od 16 do 18 sati, plemenitu akciju podržat će brojne poznate osobe iz javnog života Hrvatske uz potpisivanje blagdanskih čestitki.

Pripremljen je bogat i zanimljiv program uz male i velike manekene modne dizajnerice Mine Petre, sopranisticu Antonelu Malis, Dorine glazbeno nadarene štićenike, imitacije Borisa Kosmača i najuspješnije finaliste Supertalent Show-a. Uz znanje i dobrotu s razlogom, uz Doru će biti i okrunjene hrvatske kraljice, misice i misteri te brojni ljudi dobra srca. Program će voditi Neno Pavinčić.

Na Dorinom štandu u blizini pozornice, moći će se kupiti prigodni božićni ukrasi i  čestitke koje  su  izradila djeca na liječenju u Klinici za pedijatriju Onkološkog odjela KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu. Studenti grafičkog dizajna AF u Zagrebu kao i djeca iz vrtića i škola, svojim su radovima također dali doprinos za pomoć djeci Dore.

Kompletan prihod od prodaje kao i dio prihoda od dnevnih ulaznica ide u Dorin fond za stipendiranje.

Dječje čestitke za Dorinu akciju