Početna Događanja Poznata glazbena koncertna serija, Musicology Barcaffé Sessions, ove godine dolazi u Zagreb

Poznata glazbena koncertna serija, Musicology Barcaffé Sessions, ove godine dolazi u Zagreb

655
0

Musicology Barcaffé Sessions je koncertna serija, osmišljena kao posebna vrsta glazbenog uživanja i koncertnog iskustva. To nije festival s masovnom posjetom, već glazbeno uživanje u manjim klupskim koncertima do 1000 ljudi, na kojima skoro da možete dodirnuti svog omiljenog izvođača.

Ovakvim pristupom se akcenat vraća na samu glazbu, umjesto na šou i vizualne efekte, a razbijanjem festivalskog koncepta kojim se koncerti grupiraju na nekoliko uzastopnih dana, ljubitelji glazbe su u mogućnosti da u koncertima uživaju tijekom čitave godine. Musicology je našao i pravog sugovornika, Barcaffé, koji ima isti cilj – bliski koncept uživanja u lijepom trenutku i zadovoljstvu koje želimo podijeliti s pozitivnim ljudima. Musicology Barcaffé Sessions ima za cilj poticanje intimnog užitka u glazbi i bliskog kontakta s izvođačem.

Koncept serijala je jednostavan – pažljivo odabrani izvođači jazz, funk, soul, r’n’b, ili drugih žanrova, s naglaskom na kvalitetu u svakom segmentu. Mnogo pažnje posvećuje se i odabiru koncertnog prostora, ozvučenju, ventilaciji i svemu onome što je uvjet potpunom prepuštanju i uživanju u dobroj glazbi.

Musicology Barcaffe Sessions se prvi put održao 2017. u Beogradu, a 2018. se serijal proširio i na Ljubljanu. U sklopu serijala su do sada nastupili umjetnici poput Jose James, The Brand New Heavies, Hindi Zahra, Gregory Porter , Meshell Ndegeocello, Robert Glasper, Angie Stone, Bokante i mnogi drugi.

Uz potpunu sigurnost da glazba povezuje ljude, Musicology Barcaffe Sessions će ove godine dobiti svoje izdanje i u Zagrebu, gradu čija je publika već poznata po iznimnom glazbenom ukusu i sjajnom odzivu na koncerte aktualnih umjetnika koji ne spadaju u mainstream. Time će Musicology Barcaffe Sessions dobiti izdanja u tri grada i tri zemlje, Zagrebu, Beogradu i Ljubljani, odnosno, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Prve godine će Zagreb biti domaćin 3 koncerta iz Musicology Barcaffé Sessions serijala, dok je u planu da broj koncerata raste iz godine u godinu.

Serijal će ove godine otvoriti talijanski jazz i soul pjevač, Mario Biondi, koncertom 6. listopada u potpuno renoviranoj Tvornici kulture. Publika će imati priliku uživati ​​u mnogobrojnim Mariovim hitovima poput “This is what you are”, “Shine on”, “Close to you”, “Deep space” i mnogim drugim, ali i u pjesmama s Mariovog novog albuma “Brasil “, u potpuno drugačijoj atmosferi nego inače.

Drugi koncert serijala će se održati 1. prosinca, na istom mjestu u Tvornici kulture, a ovaj nastup će biti specijalna poslastica za zagrebačku publiku. Nigerijski pjevač i gitarista, Keziah Jones, po prvi put stiže u prijestolnicu Hrvatske sa svojim specifičnim zvukom. Keziah je kreator novog smjera u glazbi – bluefunk. Bluefunk je mješavina blues melodije i oštrih ritmova fanka, kao i elemenata joruba glazbe. Keziah je također poznat po stilu sviranja gitare, koje svojom izuzetno izraženom ritmikom i pokretima ponekad podsjeća na sviranje udaraljki ili na slap tehniku ​​koju koriste basisti. Posjetitelji koncerta će imati priliku čuti njegove hitove poput “Rhythm is love” ,” Where ‘s Life?” i “Million Miles from Home”, ali i nove pjesme s albuma koji je u pripremi.

Pratite ih stranici Musicology Barcaffe Sessions Hrvatska.

Ulaznice za oba koncerta su u prodaji po promotivnim cijenama, na svim prodajnim mjestima eventima.