Početna Moj Zagreb Novosti Potpora Margetiću i šetnja protiv cenzure

Potpora Margetiću i šetnja protiv cenzure

Foto: vecernji.hrU znak potpore istraživačkom novinaru Domagoju Margetiću građani po društvenim mrežama, već dva dana dijele poziv na okupljanje ”Protiv cenzure”.

Okupljanje će se održati u četvrtak, 11. travnja, točno u podne na vrhu tržnice na Britancu, nasuprot taxi stajališta, od kud kreće šetnja protiv cenzure.

Margetić danas trideset i prvi dan štrajka glađu, a Josipović, prema našem saznanju, još nije odgovorio na zahtjeve koje je kao uvjet za prekid štrajka glađu postavio novinar Margetić.

“Poštovani gospodine Predsjedniče, molim Vas da ispunite dva realna zahtjeva istraživačkog novinara Domagoja Margetića za prekid štrajka glađu koji traje već trideset dana. Uvjeti:

1. Javna izjava predsjednika RH kojom će poimence zahvaliti istraživačkim novinarima koji su otkrivali velike korupcijske afere na njihovom doprinosu u borbi protiv korupcije u Hrvatskoj, čime bi se imenovane novinare javno rehabilitiralo od posljedica kroz koje prolaze nakon što su pisali o određenim temama

2. Javna izjava predsjednika RH o nužnosti donošenja Zakona o zaštiti prijavljivača korupcije kojom bi se predvidjeli i zakonski mehanizmi zaštite novinara koji otkrivaju korupcijske afereSvi smo mi Domagoj Margetić!”, uputila je javni apel Josipoviću poznata zviždačica iz Hrvatske pošte Sonja Vlahek, nekadašnja novinarka, i sama sudionica inicijative za donošenje Zakona o zaštiti prijavljivača korupcije.

U znak podrške Margetićevim zahtjevima od petka, 5. travnja, dakle već šesti dan, štrajkaju glađu i dvije aktivistice pokreta Occupy Croatia Marijana Mirt i Ana Veliki. Danas su Margetića u Zagrebu posjetili i predstavnici antikorupcijskih inicijativa iz Srbije i BiH, kako bi mu izrazili podršku i pozvali ga na prekid štrajka glađu. Margetić je, prema informacijama SEEbiza primio goste iz tih inicijativa, zahvalio im na podršci i odbacio mogućnost prekida štrajka glađu.

Poruka okupljanja podrške u četvrtak, koja kruži društvenim mrežama je jasna: “Štrajk za pravo na istinu – NE cenzuri!”.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here