Početna Izbor Posjetite Porcijunkulovo

Posjetite Porcijunkulovo

776
0

54. po redu Porcijunkulovo ove se godine u Čakovcu održava od 27. srpnja do 2. kolovoza, a već se predviđa novi rekord nakon prošlogodišnjih više od 300 000 posjetitelja. Odličan program i velika posjećenost, kako domaćih i turista iz drugih dijelova Hrvatske, tako i iz okolnih zemalja, zaslužili su uvrštenje ove tradicionalne manifestacije u Top događanja Hrvatske i 100.000 kuna nagrade.

Ispod tisuća šarenih kišobrana ove godine će proći i brojni izvođači: 27. srpnja manifestaciju će otvoriti Mirko Švenda Žiga, 28. srpnja čeka nas besplatan koncert Nine Badrić, dok je nedjelja rezervirana za Žeru i Crvenu jabuku. 30. srpnja možete besplatno uživati u izvedbi Četiri tenora, a 31. srpnja na koncertu Massima. Zvonko Bogdan u Čakovec dolazi 1. kolovoza, a veliki koncert za kraj manifestacije imat će Tony Cetinski.

„Organizirati Top događanje Hrvatske pravo je zadovoljstvo. Program ponovno okuplja tradiciju, zabavu, humanitarne akcije… Ukratko, Porcijunkulovo je dobar provod za cijelu obitelj. Sigurni smo da će i ove godine preko 300 000 posjetitelja uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi i nastupima domaćih zvijezda.“, povodom ovogodišnjeg Porcijunkulova izjavila je Boška Ban Vlahek, pomoćnica direktora čakovečke Turističke zajednice.

Porcijunkulovo ponovno okuplja i dječje igraonice i radionice, pričaonice, umjetničke izložbe, prezentacije i promocije specifičnih djelatnosti.

„Našim građanima i posjetiteljima i ove godine želimo priuštiti odličnu zabavu i nova iskustva. Porcijunkulovo je uvijek dobra prilika za promidžbu OPG-ova koji ovdje mogu upoznati ogroman broj ljudi sa svojim proizvodima. Čakovec će, bez obzira na godišnje odmore, za vrijeme Porcijunkulova zasigurno biti središte turizma kontinentalne Hrvatske.“, rekao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.