Početna Vijesti Posjet korisnicima Centra Stančić u naselju Jelkovec

Posjet korisnicima Centra Stančić u naselju Jelkovec

701
0

Jelkovec-Centar Stancic 1Na poziv ravnateljice Centra za rehabilitaciju Stančić Sanjice Grbavac, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek posjetila je korisnike u stanovima u naselju Jelkovec, koje je Centar dobio u najam od Grada Zagreba za smještaj osoba s invaliditetom u organizaciji Službe organiziranog stanovanja u zajednici. 

 
Današnjim posjetom uvjerili smo se u to da su korisnici vrlo zadovoljni ovim načinom života, da se dobro prilagođavaju i napreduju u snalaženju u svakodnevnici, naglasila je zamjenica Sandra Švaljek.

Naime, u osam stanova živi 27 osoba s intelektualnim i drugim teškoćama zrelije dobi (cerebralna paraliza, komunikacijeske teškoće i slično), u pravilu po njih četvero, različitog spola, u jednom stanu. Život u stanovima organiziran je po uzoru na život u obiteljskim uvjetima. Korisnici, prema mogućnostima, sudjeluju u svakodnevnim kućanskim poslovima i postepeno se uključuju u život zajednice, kroz nabavku namirnica, kupovinu odjeće, posjete kulturnim i drugim manifestacijama i druženju, uz 24-satnu podršku stručnih osoba.

Centar je, u suradnji s drugim relevantnim institucijama, a u sklopu Projekta deinstitucionalizacije i transformacije do sada organizirao dvije službe stanovanja u kojima živi 80 osoba. Prva se nalazi u Dugom Selu, a ova u naselju Jelkovec je druga.