Početna Vijesti Izbori Posavec Krivec posjetila zagrebački ”trbuh grada”

Posavec Krivec posjetila zagrebački ”trbuh grada”

903
0

Foto: PRESSIvana Posavec Krivec, kandidatkinja koalcije SDP-HNS-HSLS-HSU za županicu Zagrebačke županije posjetila je najveću zagrebačku tržnicu Dolac.

U utorak, 14. svibnja 2013. Ivana Posavec Krivec, kandidatkinja koalcije SDP-HNS-HSLS-HSU za županicu Zagrebačke županije posjetila je najveću zagrebačku tržnicu Dolac. Susrela se s proizvođačima i prodavačima voća i povrća koji opskrbljuju najveći zagrebački “trbuh grada” te popričala s njima o problemima koje imaju.

Tom prilikom proizvođači i prodavači su se požalili kako nemaju ni pomoći ni potpore od trenutnog župana i kako im je sve teže i proizvoditi i preživljavati. Također su kao veliki problem istaknuli prijevoz koji ne samo da je usporen lošim prometnicmama i nepovezanošću Županije već je i skup te su s velikim zanimanjem pitali Posavec Krivec kako će riješiti njima goruće probleme.

Foto: PRESS

Zagrebačka županija, kao područje koje je u većini ruralno, svakodnevno opskrbljuje zagrebačke tržnice. Kvaliteta i tla ali i proizvoda, ekološki uzgoj i dugogodišnja tradicija samo su neke od prednosti koji Zagrebačka županija ima, a Zagreb je i dalje centralni prostor na kojem plasiraju najveći dio proizvoda.

“Ovdje svakako postoji mjesto za unaprijeđenje proizvodnje”, rekla je Posavec Krivec, “jer su potencijali zaista veliki ali do sad, nedovoljno iskorišteni.

Inače, Ivana Posavec Krivec jučer je u Kloštar Ivaniću posjetila plastenik koji se bavi tzv. hidroponskim uzgojem, a koji je trenutno najmoderniji način uzgoja voća i povrća. ”To je i prilika za proboj na druga tržišta jer objedinjuje znanje koje naši sugrađani u Županiji imaju, a s novim tehnologijama”, rekla je tom prilikom Posavec Krivec.

Foto: PRESS

”Svakako je neophodno imati viziju kako Zagrebačka županija treba izgledati, a tu prvenstveno mislim na dobru prometnu povezanost, dobru infrastrukturu što je neophodno za razvoj i svakog mjesta ili općine, svakog OPG ali i same županije koja sada kaska za europskim trendovima” kazala je Posavec Krivec.