Početna Izbor Pomozimo lokalnim vitezovima i djevama – Red Čuvara grada Zagreba

Pomozimo lokalnim vitezovima i djevama – Red Čuvara grada Zagreba

925
0

Članovi Reda Čuvara grada Zagreba, neprofitne udruge koja se bavi oživljavanjem povijesti (točnije srednjeg vijeka) i edukacijom (povijest, stari zanati…) trebaju našu pomoć.

Nedavno im je “izdahnulo” teretno vozilo, nakon puno popravaka. Kako na svako događanje nose tone opreme – našli su se u problemu. Posebno jer u ožujku počinje službena sezona. Svaki hrabri i jaki član može ponijeti kojih 20-30 kilograma opreme u privatnom prijevozu, ali ne ostaje puno opcija za prijevoz cijelog kampa, uzoraka oružja, srednjovjekovne bolnice, igara za klince.

Sjeli su i složili crowdfunding kampanju za nabavu novog vozila. „Znamo da je to optimističan potez i da svakako ima ljudi i ciljeva kojima bi trebalo prije pomoći, ali nadamo se da ćemo i mi o svojoj kampanji uspjeti malo proširiti glas putem vas, lokalnih medija. Možda bi bilo lakše zadobiti pozornost kada bih rekla da Zmajurjevo i druga događanja ovise o tome, ali istina je, ako nam i ne uspije kampanja – mi te stvari već nekako dogurati do cilja… Jer to volimo“, izjavila nam je Korana Jelovac.