Početna Moj Zagreb Novosti Pomoć Caritasa u akciji “Za 1000 radosti”

Pomoć Caritasa u akciji “Za 1000 radosti”

764
1

akcija Za 1000 radostiHrvatski Caritas (HC) i ove, osme godine zaredom organizira tradicionalnu nacionalnu akciju „Za 1000 radosti“ kojom prikuplja pomoć za tisuće najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj.

Osnovni cilj akcije „Za 1000 radosti“ jest pomoći obiteljima u potrebi, kojima je, osobito u vremenu krize, potrebna snažna podrška društva u cjelini. Božićnu akciju, osim osnovnog, pokreću i drugi ciljevi: ojačati u društvu osnovne kršćanske i humane vrijednosti Božića kao što su ljubav, solidarnost, tolerancija, mir, briga za drugoga, nesebičnost, poduzetnost i dr. Hrvatski Caritas tijekom akcije nastoji angažirati i motivirati za pomaganje potrebnima što je moguće više građana i tvrtki jer u rješavanju problema siromaštva svi mogu doprinijeti. Akcijom se osobito želi potaknuti djecu i mlade da se, u skladu sa svojom dobi, uče preuzimati suodgovornost za one koji ne mogu bez tuđe pomoći.

Hrvatski Caritas pomoć prikupljenu u akciji distribuira putem mreže biskupijskih i župnih Caritasa, podupirući također upućuje i udruge, javne kuhinje, ustanove koje skrbe za beskućnike, starije i nemoćne, djecu s posebnim potrebama i dr.

akcija Za 1000 radostiKao i prethodnih godina, sredstvima prikupljenima u akciji Hrvatski će Caritas obiteljima u potrebi olakšati nabavu hrane, plaćanje režija, kupnju lijekova, liječenje ili kupnju medicinskih pomagala, omogućiti poboljšanje stambenih uvjeta, podmirenje troška toplog školskog, obroka ili novčano pomoći obiteljima pogođenima nezaposlenošću, dugovima, bolešću ili smrću jednog roditelja.

Građani i tvrtke u akciju se mogu uključiti:

  • novčanom donacijom na ž.r. 2340009-1510126452

za građane poziv na br. 12
za škole poziv na br. 11
za poslovne subjekte poziv na br. 10 (OIB 60100836848)

  • uplatom putem interneta na www.caritas.hr
  • donacijom proizvoda ili usluga
  • pozivima na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6.15 kn, PDV uključen)

I u ovogodišnjoj akciji, kao i u svih dosadašnjih sedam godina, u suradnji s Hrvatskim šumama organizira se humanitarna prodaja božićnih drvaca s korijenom, u subotu 18. prosinca 2010. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, s početkom u 9 h.

Odredbom Hrvatske biskupske konferencije 2011. godina proglašena je pastoralnom Godinom obitelji. Vrhunac pastoralne godine povezan je s dolaskom Sv. Oca Benedikta XVI. u Zagreb 4. i 5. lipnja 2011.

– Hrvatski Caritas želi doprinijeti snaženju obitelji radeći najbolje ono na što pozvan – motivirati najširu društvenu zajednicu za konkretnu pomoć obiteljima u potrebi“, rekao je Mrzljak u uvodnoj riječi. „Ukoliko želimo doprinijeti ozdravljenju vrijednosti u društvu, naših međusobnih odnosa i povjerenja, kojima svi težimo u ovom vremenu posvemašnje krize, uistinu se pokazuje bitnim krenuti od obitelji,- rekao je mons. Josip Mrzljak, predsjednik HC-a.

Privredna Banka Zagreb akciju podupire od samih početaka.

– Posebno smo ponosni na sudjelovanje u  akciji  Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti koju podupiremo već osmu godinu zaredom. Osim kupnje čestitaka Hrvatskog Caritasa pomažemo i novčanom donacijom u iznosu od  300.000 kuna,- kazao je Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a

1 Komentar

  1. to je jako lijepo i ja sam u trskoj situaciji 5 djece oba nezaposlena i primanja samo 3500 a kredit 1300 mi vise neznamo kuda bi od jada vise gladni nego siti

Comments are closed.