Početna Vijesti Politika Političari zavrnuli nogavice u znak solidarnosti

Političari zavrnuli nogavice u znak solidarnosti [Video]

politicari-zavrnuli-nogavice-u-znak-solidarnostiMeđunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina obilježava se istovremeno u Zagrebu i Drnišu kako bi se pokazale dvije Hrvatske, jedna koja nema problem s minama, i jedna koja se svaki dan s njima suočava.

Svi osim Ive Josipovića simbolično su zavrnuli nogavicu hlača kao izraz solidarnosti sa žrtvama mina u skladu s motom obilježavanja ovog dana koji glasi ‘Posudi svoju nogu’.

Predsjednik Josipović rekao je da će dati cijelog sebe u borbi protiv mina. Istaknuo je da je 2019. godina realan rok kada će Hrvatska biti potpuno očišćena od mina.


”Hrvatska je sigurna zemlja, po svim pokazateljima spadamo u najsigurnije zemlje, ne samo u Europi, već i na svijetu”, kazao je Josipović.


Zoran Milanović je izjavio da nije zadovoljan proračunom za razminiranje i da cijeli proces čišćenja od mina predugo traje. Pohvalio se da je prije više od 10 godina radio u Centru za razminiravanje, a onda je postao političar.


Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić također se osvrnula na problem mina u Hrvatskoj.

“Ove godine Virovitičko-podravska županija bit će očišćena od mina, a zatim slijede Vukovarsko-srijemska i Dubrovačko-neretvanska županija. To nam je pretpostavka za mnoge druge projekte, poput ukupnog navodnjavanja poljoprivrednih površina. Već smo i ranije koristili novac iz Fondova za razminiravanje, a sada nam se otvaraju još i veće mogućnosti”, poručila je Pusić.


Simboličnim podizanjem nogaviceLend your leg, i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić se i ove godine, na zagrebačkom Cvjetnom trgu, pridružio obilježavanju Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju.

Tom prilikom je izjavio: ”U razminiranju dajem punu podršku”, i dodao da ljudi koji žive s ovim problemom već godinama imaju punu podršku Grada Zagreba.

www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here