Početna Vijesti Zanimljivosti Poklanjamo unikatnu torbu ‘Tashka tashke’

Poklanjamo unikatnu torbu ‘Tashka tashke’

3310
2

Foto: tashke.com.hrMlada tvrtka pozitivnog naziva “Svjetlo misli”, ugledala je svjetlo dana uz pomoć poticaja od HZZ-a i na taj način započela i lansirala se na tržište ženskih torbi, koje sami dizajniraju, kroje i šivaju.

Dobitnica torbe po vlastitom izboru je Ana Gašparac iz Zagreba.

Između žena i torbi neraskidiva je spona, i mnoge pripadnice ljepšeg spola će se s time složiti. Tako mnoge, unatoč tome što posjeduju veliki broj istih, nemaju ”snage” odbiti onu novu koja se smiješi iz izloga, a one stare i pomalo istrošene prekrajaju, darujući staroj torbi neko novo lice.

No, za sve one koje nisu kreativne ruke, kojima igla i šivaća mašina nisu ”prijatelji”, kojima je lakše kupiti novu, za što manje novca, naravno, Tashka tashke je ime koje trebate zapamtiti.

Foto: Saša Zinaja

Drugačije od postojećeg

Po struci poljoprivredni tehničar i frizer, krojačica koja nije završila dizajnerske škole, ili tečajeve, žena s kreativnim idejama i spretnom rukom, poduzetnica Romana Gajski ističe, kako su ona i njena najbolja prijateljica još iz osnovne škole Sanja Maksan, iz ljubavi prema torbama, koju samo žena može razumjeti, krenule u proizvodnju. ”Tashka tashka – tako smo se nazvale, još jednom u želji da budemo drugačije, da ponudimo drugačije torbe, torbe kakve nema na tržištu, i u Zagrebu”, istaknula je.

Foto: Saša Zinaja

Kako sama Romana kaže, torbe su posebne, do sada neviđene, a samim time što je svaka unikatna i ručni rad prepun zanimljivih, novih linija i detalja, ni po cijeni nisu preskupe, a opet nisu jeftine, što dokazuju  djevojke koje su postale ponosne vlasnice već nekoliko Romaninih modela torbi.

Foto: Saša Zinaja

”Torbe su od materijala od kojih one to inače nisu”, kazala je ostajući pomalo tajanstvena, kada smo ju pitali za materijale od kojih šiva svoje torbe. ”I to je jedan od načina kojim, vjerujem, postižemo to da smo drugačiji od drugih, da nudimo nešto za određeni tip žena, jer to nisu torbe za svaku ženu”. Cijena, kako nam je i sama Romana rekla, većinom velikih torbi, ”u koje svašta stane, a može se i izgubiti”, kreće se od 100 do 300 kuna.

Foto: Saša Zinaja

Romanine torbe trenutno se mogu pronaći i preko online prodaje stranica Kolektive, Link galeriji u Radićevoj i butiku Vila u Gajevoj ulici, a stalno preko društvene mreže Facebook https://www.facebook.com/tashke.hr te njihove internet stranice http://www.tashke.com.hr/. Radi sama, a sin joj pomaže, kako kaže, ”da proguramo torbe da budu viđene, kako bi mogli živjeti od toga”. Zaključuje kako je ”sve krenulo iz ljubavi prema torbama, prvenstveno moje prijateljice Sanje. Ona je veći ljubitelj torbi od mene, priznajem, a pogledajte do kuda nas je to danas dovelo!”.

Foto: Saša Zinaja

OSVOJI TORBU

Poklanjamo jednu unikatnu torbu ‘Tashka tashke’ po izboru.

Ukoliko želite osvojiti torbu, pošaljite nam odgovor na nagradno pitanje na mail adresu: [email protected] s naslovom TORBA te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, svoju punu adresu i broj telefona.

Nagradno pitanje: Što je Romana rekla, od kojih materijala su šivane njene tobre?

Vaše prijave primamo do srijede, 27. ožujka, nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika/ice.

2 Komentari

Comments are closed.