Početna Nagrade Poklanjamo knjigu One misle da smo male

Poklanjamo knjigu One misle da smo male

764
1

One misle da smo male, naslovnicaPrva knjiga za djecu i mlade One misle da smo male književnice Julijane Matanović koju je napisala u koautorstvu s liječnicom Ankom Dorić nominirana je za nagradu Mali princ za najbolju knjigu u regiji  objavljenu u 2010. godini. Za ovogodišnju nagradu Mali princ nominirano je osam knjiga (po dvije knjige iz svake od zemalja) a pored izbora najbolje dječije knjige u regiji, birat će se i najbolji dječji literarni radovi nakon što se raspiše natječaj za učenike osnovnih škola o temi: Pismo malom princu.

One misle da smo male, objavljena u studenom prošle godine (Mozaik knjiga, biblioteka Za mlade) uskoro će izići u trećem izdanju, a u pola godine od svog izlaska knjiga je rasprodana u 3000 primjeraka i predstavljena u dvadesetak hrvatskih gradova.  Riječ je o knjizi u kojoj su se autorice dotakle HPV-a, najčešće spolno prenosive bolesti među mladom populacijom. Da bi se ovaj problem približio mladoj populaciji, književnica i liječnica stvorile su zanimljivu književno-dokumentarnu priču o jednoj ženskoj sudbini s kojom se prepleće u jednostavnoj formi izloženo stručno medicinsko štivo.

Ovaj književno-stručno-medicinski uradak ima posebnu javnozdravstvenu vrijednost jer je prvi ovakve vrste u suvremenoj domaćoj literaturi za mlade. Autorice knjigom žele doprinjeti širenju istinitih informacija i stručnih spoznaja o mogućnostima prevencije i liječenja HPV infekcije. Ciljne skupine su primarno mlada populacija, te njihovi roditelji i učitelji.

Posebna je svrha knjige osvijestiti potrebu prestanka tabu-šutnji i stigmatizacije spolno prenosivih bolesti općenito i učiniti istinite i valjane informacije o ovoj bolesti lako dostupnima mladima na pedagoški, psihološki i znanstveno-medicinski primjeren način.

Selektori za izbor nabolje dječje knjige u regiji su: Bosna i Hercegovina – dr. Rašida Kadrić; Hrvatska – dr. Dubravka Težak; Srbija – dr. Slavica Jovanović, Crna Gora – doc. Dr. Vuk Cerović.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i Mozaik knjiga daruju primjerak knjige Julijane Matanović i Anke Dorić “One misle da smo male”.

Kako biste osvojili knjigu potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom male_online, te točno odgovoriti na nagradno pitanje:
Koje su se infekcije autorice dotakle u knjizi One misle da smo male?
Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u, broj mobitela i adresu stanovanja.

Vaše prijave primamo do 18. svibnja kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti ime dobitnika.

Sretno! :-)

DOBITNICA

Knjigu je osvojila Kristina Španić. Čestitamo. Inforamaciju u preuzimanju nagrade primit će e-mailom.

Odgovor na nagradno pitanje glasi: HPV.

1 Komentar

Comments are closed.