Početna Video Poezija na ulicama Zagreba

Poezija na ulicama Zagreba

1239
0

Može li kampanja #odapoeziji pokrenuti zagrepčane na čitanje poezije? U vjeri da može autorica instalacija #odapeziji, Lea Brezar, na pozicijama City lights Zagreb plakata u Gradu Zagrebu osvježila grad svojim afirmativnim i motivirajućim pjesmama.

Možete ih naći na sedam lokacija u  Zagrebu u trajanju od 14 dana (Fallerovo šetalište – Remiza, Ilica – Trg republike Austrije, Jadranski most – Selska, Mažuranićev trg – polazna bus stanica, Okretište Črnomerec, Strossmayerov trg, Trg Kralja Tomislava S – Gl. Kolodvor) ili ih pogledati u videu.

IMG_1815

Kampanja je započela na Glavnom kolodvoru, 09.06. u 10 h, gdje je autorica ispred plakata s pjesmom ”Volim te” postavila stolicu za čitanje poezije te pozivala prolaznike na čitanje. Za ovu prigodu, istrgnula je stotinjak pjesama iz svoje zbirke ”Oda godinama” i uz poruku ”Želim Vam pokloniti pjesmu!” darivala ih prolaznicima i šetačima na Trgu kralja Tomislava.

#odapoeziji je autorski projekt kojim se promovira kultura čitanja poezije, osvještava njeno razumijevanje i demistificira uvriježena ideja “poeziju se ne razumije”. Sama autorica kaže da je poezija najkraći put do nečijeg srca – što je slogan ove kampanje.

Danas, kada u svijetu nedostaje razumijevanja i empatije za tuđe živote, a s time i pozitivnog gledanja na životne situacije, zbirka pjesama Oda godinama pruža jednu značajnu dozu topline, ljubavi i pozitive. Tako sam zamislila osvježiti grad pozitivnim stihovima iz zbirke pjesama postavljenih na City light pozicijama Zagreb plakata, u gradu Zagrebu. Sedam lokacija, deset pjesama, četrnaest dana.” – izjavila je autorica projekta Lea Brezar.