Početna Moj Zagreb Novosti Počinje uređenje platoa Mamutice

Počinje uređenje platoa Mamutice

949
0

Foto: zagreb.hrNa jesen potpuno novi izgled naselja

U Mjesnom odboru Travno gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima stanovnicima Mamutice predstavio je projekt sanacije platoa ispred njihove zgrade te planove uređenja okolnih javnih površina, posebno dvaju parkova koji će, najavio je, u konačnici biti pandan Bundeku.

Prema projektu, koji obuhvaća tri faze radova, sanirat će se cijeli plato zgrade, riješit će se problem oborinske odvodnje, sanirati i izmjestiti kanalizacija, provest će se radovi na nosivim elementima konstrukcije, a nakon svih građevinskih radova slijedi i uređenje zelenih površina zapadno i istočno od Mamutice, odnosno, površina između ulice Savezne R. Njemačke, Ukrajinske, Božidara Magovca i Ukrajinske te park Travno. Projekte će građani moći vidjeti u prostorima mjesnog odbora.

Kako se moglo čuti, radovi kreću 18. ožujka i to sanacijom istočne strane platoa, a paralelno s tim izradit će se projektno rješenje sanacije južne strane. Ako sve bude teklo prema planu, građani će u novouređenim prostorima uživati već ove jeseni.

“Strojevi odavde neće otići dok sve ne bude gotovo”, obećao je gradonačelnik stanarima i zamolio ih za strpljenje u narednih šest mjeseci dok traju radovi.

Nakon što se privremeno uredi zelena površina na istočnoj strani, gradonačelnik je za jesen najavio i uređenje tog parka u stilu novog Bundeka, park koji će imati adrenalinski dio, dio za skejtere, fontane i sve popratne sadržaje. Za uređenje Parka Travno potrebno je provesti natječaj putem Društva arhitekata Zagreba kojim bi se dobilo smisleno i cjelovito rješenje tog prostora.

Nakon prezentacije Projekta, gradonačelnik je zajedno s građanima obišao kritične punktove oko Mamutice.

www.zagreb.hr