Početna Moj Zagreb Novosti Počinje opsežna revizija novčane pomoći umirovljenicima

Počinje opsežna revizija novčane pomoći umirovljenicima

853
0

starac, ilustracijaGradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Odjel za socijalnu skrb od sutra 1. ožujka započinje s reviziju novčane pomoći umirovljenicima. S obzirom da 1. svibnja na snagu stupa nova Odluka o socijalnoj skrbi (Sl. Glasnik Grada Zagreba 20/10), ove godine će revizija biti opsežnija i u provođenju postupka i u odnosu na potrebnu dokumentaciju.

Pravo na novčanu pomoć imaju oni umirovljenici čiji su ukupni mjesečni prihodi jednaki ili manji 1.500 kuna mjesečno i imaju prijavljeno prebivalište u Zagrebu u neprekidnom trajanju od 5 godina. Ove godine po prvi puta počinje se provoditi upravni postupak u priznavanju prava na novčanu pomoć umirovljenicima, a pravo se korisnicima priznaje rješenjem Ureda. Dokumentacija potrebna za priznavanje prava na navedenu pomoć je sljedeća:
1.    Uvjerenje o prebivalištu
2.    Presliku osobne iskaznice
3.    Presliku zadnjeg odreska od mirovine
4.    Presliku zadnjeg odreska od inozemne mirovine ili potvrdu o visini iste
5.    Potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (Tvrtkova 5) da niste korisnik inozemne mirovine (ukoliko pravo na istu niste ostvarili, a imali ste staža izvan Republike Hrvatske)
6.    Potvrda o visini dohotka -Porezna uprava
7.    Broj tekućeg računa – preslika
8.    Punomoć ovjerenu od javnog bilježnika (ukoliko umjesto korisnika pomoći reviziji pristupa netko drugi)

Postupak revizije novčane pomoći umirovljenicima provoditi će se u razdoblju od :
01.03.2011. do 31.03.2011. svaki radni dan (od ponedjeljka do petka) u vremenu od 8,00 – 17,00 sati i to na lokaciji Odjela za socijalnu skrb, Nova cesta 1 (prizemlje) za umirovljenike čije prezime počinje sa A do J.
01.04.2011. do 30.04.2011. svaki radni dan (od ponedjeljka do petka) u vremenu od 8,00 – 18,00 sati i to na lokaciji Odjela za socijalnu skrb, Nova cesta 1 (prizemlje) za umirovljenike čije prezime počinje sa K do Ž.

Svi korisnici pomoći o vremenu i mjestu provođenja navedenog postupka obaviješteni su pismenim putem. Umjesto nepokretnih, bolesnih i osoba s invaliditetom postupku revizije može pristupiti opunomoćena osoba (punomoć ovjerena kod javnog bilježnika).

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 610-1816 i 610-1817.