Početna Moj Zagreb Novosti Poboljšanje uvjeta za studente s invaliditetom

Poboljšanje uvjeta za studente s invaliditetom [Video]

966
0

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je konferenciju o studentima s invaliditetom “Recite to jasno i glasno”.

Konferenciju je organizirala udruga studenata s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu “Sizif”, pod pokroviteljstvom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak, Sveučilišta u Zagrebu i Grada Zagreba.

Tema konferencije jest poboljšanje uvjeta studiranja studenata s invaliditetom, te međusobna suradnja profesora i studenata na fakultetima Sveučilišta u Zagrebu.

”Organizirali smo ovu konferenciju kako bi čuli i profesore i studente, i oformili projekte koji bi zaživjeli s ulaskom u Europsku uniju, a koji bi olakšali zapošljavanje studentima ”sutra”, kazala je Jelena Ivelić koja se ujedeno zahvalila gradonačelniku, potpori Grada Zagreba, Sveučilištu u Zagrebu i pravobraniteljici za osobe s invaliditetom Anki Slonjšak te Studentskom centru.

[infopunkt 6679 2]

”Mislim da u Europi nema grada koji je, zadnjih trinaest godina, za jednake mogućnosti učinio koliko i Grad Zagreb”, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić koji je otvorio konferenciju.

Zagrebački gradonačelnik je ponosno napomenuo da Zagreb nosi titulu najmobilnijeg grada u Europi, zahvalio se udruzi Sizif, koja je zaslužna za organizaciju konferencije, na svemu što su napravili zajedno.

“Hvala vam i za četiri godine unaprijed koje su pred nama”, poručio je.

[infopunkt 6679 3]

Valentina Novak. o donošenju Prijedloga nacionalnih standarda za visoko obrazovanje osoba s invaliditetom, kazala je: ”Dana, 15. ožujka ove godine Rektorski zbor Republike Hrvatske podržao je minimalne standarde, a na sjednici 14. svibnja Senat Sveučilišta u Zagrebu jednoglasno je prihvatio dokument”, rekla je dodavši kako sada idu dalje, na druga sveučilišta, smatrajući ovo ”dobrim vjetrom u leđa”.

[infopunkt 6679 5]

www.infopunkt.tv