Početna Vijesti Business PLIVI uručen certifikat Poslodavac partner

PLIVI uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti PLIVI je 15. svibnja 2012. godine uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je PLIVI, u ime organizatora, tvrtke Selectio uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO, a preuzeo ga je Matko Bolanča, predsjednik Uprave PLIVE.

Primarna svrha projekta Certifikat Poslodavac Partner je prepoznavanje i isticanje organizacija koje kvalitetno upravljaju ljudskim resursima te propagiranje i implementacija onih standarda koji dokazano i smisleno unapređuju poslovne rezultate i kvalitetu rada. PLIVA je, zadovoljivši kriterije Certifikata, zaslužila nositi naziv Poslodavca Partnera te se, na taj način, pridružila kompanijama koje dijele najbolje prakse u upravljanju ljudskim resursima.

Sam postupak certificiranja vrlo je zahtjevan proces koji uključuje provjere svih najvažnijih procesa upravljanja ljudskim potencijalima (strategija, regrutiranje, selekcija i zapošljavanje, edukacija i razvoj kadrova, motivacija i nagrađivanje, te odnos prema zaposlenicima). “PLIVA je u postupku certificiranja osvojila čak 99% bodova, najviše u usporedbi s ostalim farmaceutskim kompanijama, a posebne pohvale odnose se na visoke iznose ulaganja u razvoj zaposlenika. Zbog svega toga stručnjaci iz područja ljudskih potencijala PLIVU svrstavaju među začetnike modernog pristupa upravljanju ljudskim potencijalima”, izjavio je Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO, na svečanosti uručenja certifkata.

“Ono što je kao ključni ekonomski i razvojni faktor za tisućljetnu agrarnu epohu bila zemlja, a za industrijsku epohu financijski i manualni rad, to je za novu ekonomiju 21. stoljeća znanje ili njegov ekonomski oblik, intelektualni kapital.  Ljudski potencijal je jedan od elemenata koji određuju vrijednost tvrtke, njime se obuhvaća i naglašava značaj ljudi i njihovog znanja kao kreativnog potencijala za poslovni uspjeh tvrtke, organizaciju poslovanja, inovativnost te  odnose s potrošačima”  istaknuo je, između ostalog, M. Bolanča, predsjednik uprave PLIVE prigodom dodjele certifikata.

Certifikatom Poslodavac Partner PLIVA se i formalno pridružila kompanijama koje dijele najbolje prakse u upravljanju ljudskim potencijalima. “Ovo priznanje dodatna je potvrda visoke kvalitete poslovanja u PLIVI, a dobivanje ovog prestižnog certifikata pružit će nam prednost na tržištu rada u privlačenju najboljih zaposlenika. Tim više što je u PLIVI već nekoliko mjeseci u tijeku intenzivan proces novog zapošljavanja, a raduje nas što možemo najaviti otvaranje novih radnih mjesta povezanih sa započetim investicijama”, dodala je Blagica Petrovac Šikić, direktorica PLIVINIH Ljudskih potencijala

U PLIVI su svjesni kako su najsnažniji izvori uspjeha i konkurentske snage na tržištu rada kvalitetni, obrazovani i motivirani zaposlenici, što u vrijeme globalizacije i informatizacije te u uvjetima krize dobiva još više na značenju. Ova tvrtka, osim što svakom zaposleniku omogućava stjecanje znanja potrebnih za obavljanje posla u području u kojem radi, od svakog očekuje učenje i usavršavanje kroz cijeli radni vijek.

Stjecanje statusa Poslodavac partner eksterna je potvrda da PLIVA ima visoke standarde i sustave za razvoj ljudskih resursa te kvalitetne i transparentne metode privlačenja i zadržavanja zaposlenika. Integralnim dijelom brige o zaposlenicima smatra se i upravljanje učinkom temeljeno na rezultatima čiji je  cilj nagrađivanje izvanrednog učinka, ponašanja i ključnih kompetencija koje pridonose ostvarivanju uspješnih poslovnih rezultata i jačanju PLIVINOG brenda.

www.profitiraj.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here