Početna ZG vodič Kultura (vodič) PLES: Lord of the Dance

PLES: Lord of the Dance

798
0

Plesna predstava “Lord of the Dance”, Dvorana Košarkaškog centra Dražena Petrovića (Cibona), 17 sati i 20.30 sati

Dvorana Košarkaškog centra Dražen Petrović, Savska 30, http://www.cibona.com/

Lord of the Dance je najveći plesni show na svijetu i najprodavanija plesna priredba na svijetu, izvedena pred rasprodanim gledalištima u više od 40 zemalja svijeta. Trenutno postoje tri ansambla Lord of the Dancea koja izvode predstavu dok u Hrvatsku stiže njihova prva postava, što cijeli događaj čini još spektakularnijim.

U tri postave plesnog ansambla nastupa čak 200 plesača prosječne starosti od 22 godine, uz 20 profesionalaca koji brinu o scenografiji, koreografiji, svjetlu, zvuku i 1200 kostima koliko ih plesači ukupno koriste.  Da bi mogli otplesati čitavu koreografiju, plesači aktivno vježbaju čak 125 dana u godini, dok ostale dane putuju. Zanimljiv je podatak da je potrebno čak 6 šlepera dužine 14 metara i 35 stalnih članova tehničkog osoblja kako bi se prevezao njihov cjelokupni set dok je za svaki nastup potrebno uposliti dodatnih 35 ljudi. Svi oni moraju raditi otprilike 770 sati kako bi se show postavio za nastup.  Potvrda uspjeha skupine i njihova osnivača Michaela Flatleyja je i više od pet milijuna prodanih primjeraka predstave Lord Of The Dance na DVD-u i CD-u.

Ulaznice za predstavu mogu se kupiti u Fan shopu u Ciboni, Integral pothodniku, Dallasu, Croatia Recordsu, Aquariusu, Dancing Bearu, TechnoMaxu, svim prodajnim mjestima Interspara, Eventim Ticket shopu u Jurišićevoj 2a, ostalim prodajnim mjestima Eventima te na web stranici www.eventim.hr