Početna Izbor Pjesma ‘Trebaš li me’ deveti puta predvodi HR Top 40, Vladimir Kočiš...

Pjesma ‘Trebaš li me’ deveti puta predvodi HR Top 40, Vladimir Kočiš Zec ostvario je najviši ulaz

Spread the love
Eni Jurišić i Matija Cvek deveti puta imaju najemitiraniji domaći singl u zemlji i s pjesmom Trebaš li me(Aquarius Records/Menart) predvode listu HR Top 40. Radi se o pjesmi s najvećim stažom na prvom mjestu domaćeg radijskog emitiranja tijekom ove godine, hitu koji je na vrhu proveo točno polovicu od osamnaest tjednih mjerenja popularnosti u 2021. godini.

Mia Dimšić se s originalnom verzijom pjesme Guilty Pleasure (Croatia Records) – s kojom će ovoga tjedna nastupati na Eurosongu – vratila u Top 5 i smjestila na petom mjesto. Korak do vrha ostali su Detour s pobjedničkim singlom Zagrebačkog festivala Nekad je bilo bolje (Aquarius Records), motivacijska Zagrli život (Dallas RecordsLuke NIžetića zauzela je treće mjesto, a Cambi. su četvrti sa singlom Od milijun samo jedna (Dallas Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od  25. travnja do 1. svibnja2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Među deset najvećih domaćih radijskih hitova nalazi se pet pjesama koje su sudjelovale na nedavno održanom Zagrebačkom festivalu i pobjednica Dore. Polovicu pjesama potpisuju sastvi, dva singla potpisuju dueti, a u Topu 10 smjestila su se i četiri ovogodišnja broja jedan.

Tijekom ove godine na vrh je do sada dolazilo pet pjesama, a uz duet s Billboarda (Eni Jurišić i Matija Cvek ušli su u Top 10 liste Croatia Songs) i našu predstavnicu na eurovizijskom natjecanju, prvo mjesto su zauzimali singlovi Ne zaboravi (Croatia RecordsIgora Delača (br. 8), Ponovo (Croatia Records) grupe Parni valjak (br. 10) s ovotjedne liste HR Top 40, ali i pjesme Jel’ ti reka ‘ko (Tonika/Croatia Records) u izvođenju Petra Graše i Nova godina nije se dogodila (Dallas Records) grupe Vatra kojih više nema među četrdeset najemitiranijih.

Lista HR Top 40 ovoga tjedna bilježi pet novih ulaza, a jedna pjesma se vratila na chart.

Najviši novi ulaz ubilježio je Vladimir Kočiš Zec s kantautorskim singlom Tako je to, kada se voli (Croatia Records). Veteran domaće glazbene scen i nekdašnji član Novih fosila smjestio se n a 19. mjestu s pjesmom koja će sudjelovati na skorašnjem CMC Festivalu. Vladimir Kočiš Zec svoju samostalnu karijeru gradi više od 30 godina, a aktualni singl prati i lyric video.

Alen Hržica i Nina Badrić snimili su duhovni duet Uvijek ću te voljeti, a originalno se nalazi na kršćanskom pop albumu Pod tvojim pogledom (Aquarius Records) zagrebačkog glazbenika. Pjesma autorice Romane Bilaver je ostvarila debi na 24. mjestu liste HR Top 40.

Dvije suradnje benda i gostujućeg glazbenika ostvarile su nove ulaze na 32. odnosno 34. mjesto tjednog mjerenja radijske popularnosti. Buđenje feat. Igor Ivanović snimili su Nema straha za nas koja je dio ploče suradnji Brudet (Croatia Records) koje je Buđenje snimilo s nizom glazbenika. Album donosi pjesme s utjecajima američkog country rocka i mediteranskog popa.

Dupini & Petar Dragojević su singl Nedostaješ mi ti (Croatia Records) smjestili na 34. mjestu. Radi se o obradi pjesme Olivera Dragojevića koja je nastala za projekt Tragom Olivera. Dupini su bili dugogodišnji prateći bend Olivera Dragojevića, jednoga od najvećih pjevača regije i dobitnika Porina za životno djelo.

Nika Turković je, pak, paralelno s objavom singla Dok nas nema (Aquarius Records) snimila provokativan videospot koji je naišao na pozitivan odjek medijske javnosti. Tematizira ljubav u svim njezinim emotivnim stanjima kroz koja prolaze velike ljubavi. Nova pjesma Nike Turković, koju autorski i aranžmanom potpisuju Tam i Petar Wagner (Fantom), ostvarila je novi ulaz na 39. mjestu liste HRtop 40.

Povratak na listu ostvarila je Nela s pjesmom Problem koja je skinuta s njezina albuma Melodrama (Croatia Records) i smjestila na 30. mjestu. Silente su jedini izvođač koji ovoga trenutka ima dvije različite pjesme među najemitiranijima. Radi se o singlovima Idi (LAA) i Poljubi me za kraj (LAA) koje su se smjestile na 6. i 28. mjestu. Mia Dimšić je uvrštena s dvije različite snimke iste pjesme u dvije različite verzije. Stvar Netko drugi (Croatia Records) smjestila se na 17. mjestu.

Najveći skok ostvarili su Dražen Zečić i Marko Škugor čija pjesma Jedna dođe, druga ode (Croatia Records) se popela za 12 mjesta i smjestila na broju 32. Gibonnijeva Kiša (Z’naab) (Dallas Records) na listi se nalazi punih godinu dana odnosno 52 tjedna, a smjestila se na 35. mjestu. Radi se o singlu koji je dobio tjedno priznanje “najizdržljiviji”.

Prema podacima slušanosti po regijama, duet Trebaš li me u izvođenju Eni Jurišić i Matije Cveka predvodi sve regionalne liste – Dalmacija, Središnja Hrvatska, Grad Zagreb, Istra i primorje, Slavonija i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.