Početna Festivali Pitching Forum i Masterclass predavanja na ZagrebDox Pro-u

Pitching Forum i Masterclass predavanja na ZagrebDox Pro-u

1072
0
ZagrebDox Pro

ZagrebDox Pro, program profesionalnog usavršavanja filmaša, koji se paralelno s filmskim programom ZagrebDoxa održava od prve godine festivala, i ove će godine ponuditi zanimljiva i korisna događanja od kojih će mnoga biti otvorena za javnost.

Središnje događanje je Pitching Forum na kojem će se autori trinaest odabranih dokumentarnih projekata iz deset zemalja predstaviti panelu sastavljenom od televizijskih urednika, predstavnika filmskih fondova, distributera i producenata. Forum je otvoren za javnost i održat će se u četvrtak, 26. veljače u 10 sati u Cineplexxu (dvorana 5).

U sklopu programa ZagrebDox Pro održat će se i tri Masterclass predavanja otvorena za javnost, i to redateljice Kim Longinotto, redatelja Želimira Žilnika i montažera Davida Charapa.

Najavljen je i case study mentorskog rada Rade Šešić koja je Mariju Ratković Vidaković vodila na dokumentarnom projektu “U potrazi za izgubljenom državom” nagrađenom na lanjskom pitching forumu.

Vjeran Hrpka govorit će o svom snimateljskom radu na dokumentarnom filmu “Iza lica zrcala” koji upravo završava redateljica i scenaristica Zrinka Matijević Veličan.

Podsjetimo, ZagrebDox 2015. započinje svoju drugu festivalsku dekadu i to S približno 150 filmova u 16 programa i uzbudljivim programskim novitetima. Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 22. veljače do 1. ožujka 2015. u zagrebačkom Cineplexxu Centar Kaptol.

Program i novosti Festivala možete pratiti na službenoj web stranici ZAGREBDOX.