Početna Moj Zagreb Novosti Pijanstvo očevidaca usporilo hvatanje počinitelja

Pijanstvo očevidaca usporilo hvatanje počinitelja

734
0

piće, ilustracijaZbog pijanstva očevidaca, zagrebačkoj policiji trebalo je mjesec i pol da pronađe i uhiti 28-godišnjaka koji je naoružan ručnim raketnim bacačem “zoljom” ušao u kafić u naselju Savica Šanci i usmjerio ga prema šanku s gostima, koji su mu oduzeli oružje, ali ga nisu spriječili u bijegu.

Suludi upad osumnjičenika u kafić dogodio se još 12. prosinca, no on je tek ovih dana pronađen i uhićen, a, kako se doznaje u policiji, razlog tomu je pijanstvo svjedoka. Naime, svih šestero očevidaca bili su toliko pijani da nijedan od njih nije dao isti opis 28-godišnjaka, čiji identitet nisu znali. Svatko od njih imao je svoje viđenje događaja, a često su mijenjali svoje iskaze, što je, kako kažu u policiji, otežalo njegovo otkrivanje i uhićenje.

Policijska istraga pokazala je da se 28-godišnjak posvađao s jednim gostom, nakon čega je izašao iz kafića i vratio se sa “zoljom” koju je počeo sastavljati i pripremati za pucanje. Tada su se dvojica sa šanka bacila na njega i oduzela mu oružje, a on je pobjegao.

Osumnjičenik je policiji otprije poznat po krađama i zloporabi droga, a sada je prijavljen i zbog dovođenja u opasnost života i imovine te nedopuštenog držanja oružja. Priveden je u istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda. (H)