Početna Događanja Petrinjska Udruga IKS osvojila nagradu za doprinos društvenoj zajednici International Montessori Award...

  Petrinjska Udruga IKS osvojila nagradu za doprinos društvenoj zajednici International Montessori Award 2022

  Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada International Montessori Awards 2022 organizacijama i pojedincima iz čitavog svijeta koji u svom svakodnevnom radu koriste Montessori pristup u svrhu pozitivnog utjecaja na društvene zajednice, jedno vrijedno priznanje stiglo je i u Hrvatsku. Petrinjska Udruga IKS prepoznata je od strane Montessori Grupe, globalnog lidera u podršci kvalitetnom obrazovanju,  kao organizacija koja izrazito doprinosi dobrobiti zajednice i pozitivnim promjenama u okruženju te je njihov rad, posebice u izrazito zahtjevnom razdoblju uzrokovanom potresima na Banovini, nagrađen u kategoriji Social Impact and Change.

  Ovo priznanje svrstalo je petrinjsku Udrugu IKS uz sam bok brojnim borcima za pristup izvrsnom obrazovanju i društvenim promjenama diljem svijeta, među kojima se nalazi i Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, koja je na ovogodišnjoj dodjeli nagrađena za svoj serijal priča “Storytime with Fergie and Friends”.

  „Od 2003. godine činimo sve što možemo da u našem okruženju budemo pokretač promjena – promičemo uključivost, prihvaćanje različitosti i osnaživanje svih pripadnika naše zajednice. Montessori pristup pokazao se kao najbolji način i smjer koji koristimo u našim brojnim projektima te na taj način ostvarujemo rezultate na koje smo doista ponosni. Sljedeće godine obilježavamo jubilarnih 20 godina rada, a ovo priznanje je kruna svega što činimo kako bismo u našu zajednicu integrirali vrijednosti za koje smatramo da su ključne u stvaranju uključivog, poticajnog i uspješnog društva“, izjavila je u povodu dobivanja nagrade Nadja Matešić iz Udruge IKS.

  Leonor Diaz Alcantara, izvršna direktorica Montessori Grupe, u povodu uručenja ove vrijedne nagrade Udruzi IKS izjavila je: “Izuzetno mi je drago da smo prepoznali mlade i vrijedne ljude iz Udruge IKS koje smo podržali u njihovim naporima i trudu usmjerenima na podizanje kvalitete pružanja neformalnog obrazovanja za djecu i mlade, istovremeno jačajući koheziju zajednice. Ova nagrada odlazi potpuno zasluženo u njihove ruke, jer već neko vrijeme kroz radionice i projekte nadahnute Montessori pristupom, koji je u središtu njihovih društvenih inicijativa, daju izuzetno velik doprinos zajednici u kojoj djeluju”. 

  Volonteri Udruge IKS neprestano uče o Montessori metodama i kako ih primjenjivati u svakodnevnom radu, a nerijetko ističu jedinstvenost programa, prilagodljivost svemu što rade i iznimno zanimljive lekcije kao vrijednost edukacija kroz koje prolaze.

  Nova prilika za edukatore u Hrvatskoj za postizanje uspješnih rezultata prilikom provođenja Montessori pristupa – Montessori grupa i Chartered College of Teaching nastavili suradnju

  Dodatna podrška za sve Montessori edukatore, među kojima su i brojni volonteri Udruge IKS, u postizanju ovih i sličnih uspjeha, dolazi zahvaljujući kontinuiranoj suradnji Montessori Grupe, globalnog lidera u pružanju Montessori pristupa, i organizacije Chartered College of Teaching, profesionalnog tijela za učitelje i pomoćnike u nastavi. Prošli tjedan organizacije su najavile daljnju suradnje u pružanju izvrsnog obrazovanja u ranoj dobi. Zahvaljujući nastavku uspješne suradnje dviju organizacija, 1.500 Montessori edukatora diljem svijeta dobit će potporu i priznanje za svoj rad kroz članstvo u Chartered Collegeu. Time će se pridružiti zajednici od 45.000 članova, stručnjaka u području edukacije, s ​​pristupom čitavom nizu članskih resursa – uključujući nagrađivanom recenziranom časopisu Impact and the Early Childhood dostupnom na https://my.chartered.college/early-childhood-hub/.